Куди зникають шкарпетки та як ся почуваєте: у мережі пропонують свої «5 питань від Зеленського»

15:16, 13.10.2020
Куди зникають шкарпетки та як ся почуваєте: у мережі пропонують свої «5 питань від Зеленського»

У мережі людей обурив здебільшого той факт, що про такі плани Зеленський оголосив за 12 днів до виборів

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 13 жовтня заявив, що українцям на місцевих виборах 25 числа поставлять ще додаткових 5 питань. На звістку про такий референдум досить активно бурхливо в мережі: багато хто обурюється, а хтось підійшов із гумором.

 


За його словами, питання стосуватимуться того, що "люди обговорюють на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаються з друзями, батьками або таксистами". 

 

В Офісі Президента кажуть, що українці дізнаються все найближчим часом – Зеленський має намір озвучувати щодня по одному питанню.


 

Українці вже відреагували на ініціативу президента. У мережі людей обурив здебільшого той факт, що про такі плани Зеленський оголосив за 12 днів до виборів. Крім того, невідомо, на якій підставі проводитимуть це опитування та який у нього буде статус. Водночас звернули увагу на те, що опитування проводитимуть за дуже низької явки, адже не всі захочуть піти на дільниці через тривожну ситуацію з коронавірусом.

 

 

Щоправда, багато хто все ж оприлюднив свою версію 5 питань. Більше того, в мережі з'явився відповідний хештег #5питань.

 

"Сюрприз буде, як на екзамені. Може, спитають щось зовсім неманіпулятивне на кшталт "чи підтримуєте ви мирну політику на Донбасі…" Або ж "Вирішимо раз і назавжди хто смішніший: "Квартал 95" чи "Дизель-Шоу"?", - підкреслив колишній очільник Держмитниці Максим Нефьодов.

 

Ексчиновник також провів попереднє опитування своїх друзів і визначив 5 питань, які слід поставити: На що збирати гроші: Playstation 5 чи Xbox Series X? Чи підтримуєте ви легалізацію марихуани?  Яка інтерпретація квантової механіки більш перспективна: Копенгагенська, Багатосвітова, Об‘єктивний коллапс чи богопрокляте Боміанство? Куди зникають шкарпетки в замкненому просторі барабану пральної машини? Як ся почуваєте?

 

Журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва каже, що "Зеленський писатиме листа на дєрєвню дєдушке". Адже невідомо, про що буде це опитування та які питання.

 

Вона також вирішила допомогти президента та оголосила список зі своїх 5 питань: Хто я?  Я не лох? Посадити Вовка? Звільнити Єрмака?  Піти геть?

 

А журналіст Євген Козярін видав жарт, що про Авакова слід запитати. Згадав про Авакова і Євген Матюшенко. Загалом він пропонує такі 5 питань: Як справи? Що робити з Аваковим? Як відмовити Єрмаку, щоб той не образився? Хто вбив Лору Палмер? Яке у нас стоп-слово?

 

Долучився до флешмобу і фінансист Сергій Фурса. Його питання:  Скільки урану потрібно для стабільної ядерної реакції? Яка доза знеболювального потрібна для операції на серці? Яка монетарна політика потрібна для стабільного економічного розвитку? Як перекласти китайською "дайте гроші, будь-ласка"? Скільки металу потрібно для будівництва нового мосту через Дніпро? Як допомагає будівництво доріг у боротьбі з пандемією? Який склад на матч має виставити тренер збірної з футболу? Хто такий Єрмак?

 


 
 
Як повідомляла УМ, Зеленський 13 жовтня анонсував всеукраїнське опитування, яке відбуватиметься у день виборів.
 
 
"Всенародне опитування" у день виборів буде добровільним, розповів колишній народний депутат Сергій Лещенко у своєму телеграм-каналі.