Есмінець Королівських ВМС Британії прибув в Одеський порт

17:29, 07.10.2020
Есмінець Королівських ВМС Британії прибув в Одеський порт

Есмінець Dragon D35 увійшов до складу флоту Великої Британії на початку 2012 року.

В Одеський порт зайшов есмінець протиповітряної оборони королівських ВМС Великої Британії. Ракетоносний HMS Dragon D35 прибув в Україну в рамках дружнього візиту.

 

Як інформує УМ, про це пише "Думская".

 

Ракетоносний "Дракон" вперше зайшов на територію України.

 

Корабель пришвартувався біля одного з причалів морського вокзалу 7 жовтня об 11:00. У відкритому морі есмінець зустрічав катер українських повітряно-морських сил "Старобельськ".

 

У рамках візиту між делегаціями ВМС України та Британії відбудеться протокольна зустріч. Також заплановані спільні корабельні тренування на борту есмінця Dragon і проведення спільного тренування в Чорному морі.

 

есмінець ВМС Великої Британії

 

Корабель королівських військово-морських сил Великої Британії пробуде в Одесі до 12 жовтня 2020 року.

 

Есмінець Dragon D35 увійшов до складу флоту Великої Британії на початку 2012 року. Характеристики корабля: водотоннажність – 8 500 тонн; довжина – 152 метри; ширина – 21 метр; осадка – понад 7 метрів.

 

Судно озброєне 114-міліметровим знаряддям Mark 8, двома спареними пусковими установками протикорабельних ракет "Гарпун", ракетною артилерією та зенітними керованими ракетами. Екіпаж корабля – від 190 до 235 людей на борту.

есмінець ВМС Великої Британії

 

На кожній стороні корпусу корабля міститься зображення валлійського дракона Y Ddraig Goch – національного символу Уельсу. Відзначимо, що це єдиний корабель королівського флоту, що так прикрашений.