Раду рекордно мало відвідували у вересні - КВУ

14:50, 03.10.2020
Раду рекордно мало відвідували у вересні - КВУ

Народні депутати у вересні відвідували пленарні засіданя рекордно мало

Народні депутати у вересні відвідували пленарні засіданя рекордно мало, у КВУ запевняють - усе через місцеві вибори.
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на Комітет виборців України.
 
Там заявили, що в середньому на засіданнях парламенту було зареєстровано лише 235 народних депутатів, що є рекордно низькими показниками. 
 
За даними КВУ, впродовж роботи 2 сесії Верховної Ради в середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 348 народних депутатів із 423.
 
Після початку пандемії, а саме з березеня по квітень -  на пленарних засіданнях було зареєстровано в середньому 328 народних депутатів.
 
"Найвищі показники відвідування серед фракцій ВР у депутатів «Європейської солідарності». В середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 64% депутатів фракції. Нижчі результати в групи «Довіра» та депутатів «Слуги народу» – в середньому 59% відвідування", - повідомляють у КВУ.
 
У депутатів «Голосу» показники відвідування на рівні 54%, «Опозиційної платформи - За життя» - 46%, ВО «Батьківщина» - 43%, групи «За майбутнє» - 40%.
 
"На низьку відвідуваність депутатів вплинуло не лише загострення пандемії коронавірусу, але й початок місцевих виборів. У результаті частина політиків перебувають із виборчими турами по регіонах, а не в сесійній залі парламенту. Це є традиційною проблемою для України, коли внаслідок виборів робота парламенту фактично є паралізованою", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.
 
Зазначимо, що усього у вересні було проведено десять пленарних засідань українського парламенту. 
 
Як повідомляла "УМ", через збільшення кількості хворих на коронавірус серед депутатів, голова парламенту Дмитро Разумков заявив  - до 20 жовтня скасовують пленарні засідання.  Адже цього тижня на коронавірус захворіли лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко, голова партії "Голос" Кіра Рудик та нардеп від "Слуги народу" Жан Беленюк.