Вітольд Фокін не бачить на Донбасі російсько-української війни

18:10, 29.09.2020
Вітольд Фокін не бачить на Донбасі російсько-української війни

Вітольд Фокін не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести вибори, оголосити амністію.

Заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську, перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін зробив чергову скандальну заяву щодо Донбасу.

 

За його словами, він не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією.

 

Як інформує «Україна молода», про це Фокін заявив на засіданні комітету Верховної Ради з державного будівництва у вівторок.

 

"Щодо війни. Я не політик. Зробити якесь визначення цього я не можу. Бо жодного підтвердження того, що там ведеться війна між Україною та Росією, поки що я не бачу", - сказав колишній глава уряду.

 

За його словами, проти Збройних сил України на Донбасі воюють найманці з майже 30 країн світу, зокрема за активної підтримки Російської Федерації.

 

Вітольд Фокін не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести вибори, оголосити амністію. При цьому він додав, що альтернативи мінським угодам не існує.

 

Зауважимо, що Фокіна запросили на засідання комітету через іншу скандальну заяву, яку він зробив 29 серпня про амністію та особливий статус Донбасу.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Фокін заявляв, що без оголошення "загальної амністії" складно буде розраховувати на встановлення повноцінного миру на Донбасі, проте це не означає прощення для тих, хто вбивав і здійснював насильство.

 

Також Фокін вважає, що на непідконтрольній території Донбасу можна сформувати міжнародний тимчасовий уряд ООН для проведення там місцевих виборів.

 

Його онука Марія Фокіна заявила, що познайомила дідуся із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком та причетна до рішення свого родича увійти до складу Тристоронньої контактної групи у Мінську.

 

Згідно з останніми соцопитуваннями, вже 60,3% опитаних українців вважає, що війну на Донбасі проти України почала Росія.