Гроші і майно нардепа Олександра Юрченка арештовано судом

18:18, 23.09.2020
Гроші і майно нардепа Олександра Юрченка арештовано судом

Раніше нардеп Олександр Юрченко задекларував 50 тисяч доларів готівкою.

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно фігуранта корупційного скандалу народного депутата Олександра Юрченка, якого саме через підозру в хабарництві та причетність до корупційної схеми у Раді виключили з фракції «Слуга народу».

 

Як інформує «Україна молода», про арешт майна Юрченка повідомляють кілька ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в антикорупційній прокуратурі у середу.

 

Зокрема, за інформацією "Слово і діло" арешт наклали на готівкові кошти обранця та нерухомість з метою забезпечення майбутньої конфіскації майна.

 

Згідно з декларацією нардепа за 2019 рік, він володіє 33% квартири в Києві загальною площею 62,4 кв.м. Дві третини приміщення належать його батькам.

 

Також Юрченко задекларував 50 тисяч доларів готівкою, а його дружина – 200 тисяч гривень.

 

Як повідомляла «УМ», 21 вересня суд арештував Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн.

 

Станом на 23 вересня, заставу за нардепа ще не внесли.

 

Нагадаємо, Юрченку вручили підозру в одержанні та підбуренні до надання хабара у розмірі $200 тисяч. Також його виключили з фракції "Слуги народу".

 

Як стало відомо «Україні молодій» з власних джерел, значна частина з 200 тисяч доларів хабаря, які фігурують у записах НАБУ у корупційній справі «Слуги народу» Олександра Юрченка, призначалась для голови Комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрія Геруса.