Олександру Юрченку вручили підозру і виключили з фракції «Слуги народу»

16:24, 17.09.2020
Олександру Юрченку вручили підозру і виключили з фракції «Слуги народу»

Народному депутатові від Слуги народу Олександру Юрченку вручили підозру в одержанні та підбуренні до надання хабара у розмірі $200 тисяч.

 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

 

«17 вересня 2020 року за дорученням генерального прокурора прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури народному депутатові повідомлено про підозру», — йдеться в повідомленні.

 

Нардепу закидають одержання хабара у великому розмірі, а також підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 368, ч.4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України).

 

Максимальна санкція статті - від восьми до 12 років позбавлення волі.

 

У САП, тим часом, зазначили, що дату та час засідання з обрання запобіжного заходу повідомлять згодом.

 

"Антикорупційні органи проситимуть суд взяти народного депутата під варту з можливістю внесення застави у розмірі 6,5 мільйона гривень", - мовиться у повідомленні Спеціалізованої антикоруаційної прокуратури у фейсбуці.


Додамо, раніше Андрій Портнов опублікував допис, у якому вказав, що ще у 2009 році Юрченко начебто проходив у справі про крадіжку кількох пляшок пива. Батьки цю інформацію не підтвердили, лише зазначили, що чоловік на фото зі справи справді трохи нагадує їхнього сина.

 

Попри це, перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук 17 вересня оголосив про виключення нардепа Олександра Юрченка з фракції "Слуги народу".

 

Це трапилося наприкінці засідання парламенту. До цього колега Юрченка Євгенія Кравчук повідомляла, що він сам написав заяву на вихід із фракції 15 вересня.

 

"Відповідно до частини 3 статті 60 регламенту Верховної ради України та згідно з рішенням депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" від 14 вересня 2020 року, повідомляю про виключення зі складу фракції народного депутата України Юрченка Олександра Миколайовича", - сказав по закінченню засідання парламенту Стефанчук.

 

Оскільки Юрченко вийшов із фракції за власним бажанням, то жодних дій його колеги не повинні були робити. Окрім того, Юрченко – мажоритарник, тому, при виході із фракції за власним бажанням, він не втрачає мандат автоматично. Якщо він сам його не здасть, то залишатиметься позафракційним.

 

Як повідомляла УМ, нардепу від партії "Слуга народу" Олександру Юрченку, якого підозрюють у хабарництві, досі не отримав підозри, адже закрився у власному будинку. Попри це Володимир Зеленський заявив, що Юрченко, якого підозрюють у хабарництві, обов’язково сидітиме у в’язниці.

 

Як стало відомо «Україні молодій» з власних джерел, значна частина з 200 тисяч доларів хабаря, які фігурують у записах НАБУ у корупційній справі «Слуги народу» Олександра Юрченка, призначалась для голови Комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрія Геруса.