Американські військові літаки пролетіли в небі над Україною, відео

16:45, 23.09.2020
Американські військові літаки пролетіли в небі над Україною, відео

Польоти проходять над Києвом, Херсоном, Запоріжжям, Дніпром, Полтавою та Черкасами.

Над Києвом та кількома іншими містами України пролетіли американські конвертоплани, а також стратегічні бомбардувальники. У Командуванні повітряних сил і у посольстві США переконують, що вони беруть участь у спільних українсько-американських навчаннях.

 

Відповідну інформацію з відеодоказами опублікували кілька телеграм-каналів і фейсбук-сторінок. Зокрема, Pavlovsky News пише, що авіасудна помітили у центрі Києва над Поштовою площею. Згодом про це повідомило і Командування Повітряних Сил ЗСУ. 

 

Водночас такі ж самі польоти проходять над Херсоном, Запоріжжям, Дніпром, Полтавою та Черкасами.

 

 

За словами керівника проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка, 23 вересня мають прилетіти ще два літаки, і вони будуть відпрацьовувати завдання на полігонах у західній частині України і північно-західній частині Чорного моря.

 



У американському диппредставництві зауважили, що американські конвертоплани CV-22B Osprey беруть участь в спільних навчаннях Сил спеціальних операцій "Об’єднані зусилля – 2020". Ці навчання посилюють американсько-українські взаємини та демонструються відданість міцному партнерству.

 

 

 

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що стратегічні бомбардувальники В-52Н супроводжували українські винищувачі Су-27 та МіГ-29. Крім того, у небі над Чорним морем вдалося провести успішну дозаправку американських літаків. Загалом екіпажі відпрацювали польоти на наднизьких висотах і викидання десанту на канатах.

 

 

"Американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони та надають США, країнам НАТО та ключовим партнерам Альянсу стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора", - наголосили в Повітряних силах.



CV-22B Osprey – це конвертоплан, тобто повітряне судно, яке поєднує в собі окремі переваги літака та вертольота. Модифікація CV-22B Osprey перебуває на озброєнні Військово-повітряних сил США. З моменту надходження на службу до ВПС і Корпусу морської піхоти їх задіювали в межах операцій з транспортування та евакуації в Іраку, Афганістані, Лівії та Кувейті. Літак має по одному поворотному турбогвинтовому двигуну з гвинтом на кінці кожного крила.

 

Під час зльоту та посадки гвинти встановлюються горизонтально, як у вертольота. Під час переходу на політ за маршрутом обидва протягом декількох секунд нахиляються на 90 градусів.
В середньому більше ніж 75% часу CV-22B Osprey використовуютьв режимі літака.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони України з 22 до 25 вересня проводить військові навчання «Обʼєднання зусиль — 2020» у відповідь стратегічні командно-штабним навчанням «Кавказ-2020», які проводить Росія.

 

На минулому тижні три стратегічні бомбардувальники Повітряних Сил США В-52Н у супроводі винищувачів Повітряних Сил ЗСУ вже патрулювали повітряний простір України.