Росія розпочала масштабні військові навчання «Кавказ-2020» біля кордонів України

11:45, 21.09.2020
Росія розпочала масштабні військові навчання «Кавказ-2020» біля кордонів України

Навчання «Кавказ-2020» триватимуть до 26 вересня.

21 вересня Росія розпочала стратегічні командно-штабні навчання «Кавказ-2020», які пройдуть біля українських кордонів. У відповідь на це Україна проведе свої навчання
Україна у відповідь на російські «Кавказ-2020» готується до своїх маневрів. Задіють 12 тисяч військових і 700 одиниць техніки
.

Як інформує УМ, про старт «Кавказ-2020» повідомили на сайті Міністерства оборони Росії.

 

За даними відомства, навчання пройдуть під керівництвом начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова на території Південного військового округу, до якого входять прикордонні з окупованим Донбасом області РФ і анексований Крим, а також в акваторіях Чорного і Каспійського морів.

 

Навчання «Кавказ-2020» триватимуть до 26 вересня. У них беруть участь близько 80 тисяч осіб, 250 танків, 450 боєвих машин піхоти та бронетранспортерів, до 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

 

Росія також запросила на навчання військових Вірменії, Білорусі, Китаю, Мʼянми і Пакистану – загалом близько тисячі осіб. У відомстві додають, що представники з Азербайджану, Індонезії, Ірану, Казахстану, Таджикистану та Шрі-Ланки братимуть участь як спостерігачі.

 

У кінці серпня Індія відмовилася брати участь у «Кавказ-2020». Індійські ЗМІ повідомляють, що причиною міг стати не коронавірус, а участь у цих навчаннях військових Китаю і Пакистану.

 

Міністерство оборони України планує з 22 до 25 вересня провести у відповідь військові навчання «Обʼєднання зусиль — 2020». ЗСУ проведуть навчання, щоб перевірити готовність армії дати відсіч спробам Росії загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії.

 

Корабельна тактична група ВМС ЗС України вже приступила до практичного виконання завдан.

 

У місці постійного базування екіпажі кораблів поповнили необхідні запаси та відпрацювали завдання з підготовки до бою та походу. Висуваючись у район виконання завдань, тактична група пройшла суднохідним каналом Бузько-Дніпровського лиману, після чого виконала елементи спільного маневрування у морі.

 
 
 
 
Тренування продовжились й під час якірної стоянки на незахищеному рейді. Уже в темну пору доби військові моряки за допомогою корабельного обладнання здійснили спуск на воду та підйом швидкісних моторних човнів, а також зближення та швартування кораблів групи один до одного.
 

Загалом морська компонента СКШН «Об’єднані зусилля 2020» передбачає виконання комплексу практичних завдань в акваторії Чорного моря. Зокрема команди кораблів вітчизняного флоту відпрацюють перехід морем у строях та ордерах, артилерійські стрільби, тралення мінно-небезпечних водних ділянок, заходи протипідводнодиверсійної боротьби, висадку морського десанту на необладнану ділянку узбережжя та інші.

 

Усі заходи на морі проводяться у тісній взаємодії з учасниками інших компонентів навчань та під чітким керівництвом органів управління стратегічного та оперативного рівнів.

 
 

Додамо, після окупації Криму у 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові та в акваторії Чорного моря.

 

Як повідомляла УМ, ураїнська розвідка та західні військові експерти спрогнозували нову атаку на Україну з Криму вже у вересні цього року під час навчань "Кавказ – 2020".

 

5 липня командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа сказав, що Україна готується до можливого наступу Росії з території Криму на Херсонську область.

 

  •