Зеленський активно агітував за «слуг» у Києві, фото

20:22, 20.09.2020
Зеленський активно агітував за «слуг» у Києві, фото

Володимир Зеленський на партійному заході столичних "слуг" у дворику КНУ імені Шевченка. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський продовжує відвідувати партійні заходи «слуг народу» і активно агітувати за кандидатів від провладної партії на місцевих виборах.

 

Після численних робочих поїздок в регіонах, де глава держави не втомлювався нахвалювати висуванців влади у мери і місцеві ради під слоганом «Зе! Місцеві», цього разу він піарив столичних «слуг».

 

Як повідомляє «Україна молода», зокрема, Зеленський вважає, що Києвом може ефективно керувати не тільки корінний киянин.

 

Про це президент заявив під час презентації Стратегії розвитку Києва від партії "Слуга народу" у внутрішньому дворі університету імені Тараса Шевченка у неділю.

 

«В контексті місцевих виборів 25 жовтня часто доводиться чути, що Києвом може ефективно керувати тільки корінний киянин. Знаєте, ми з вами перебуваємо в університеті Тараса Шевченка, який народився не в Києві, власне, як і Грушевський, Драгоманов, які викладали не тут. Як і, до речі, Євген Патон, міст якого щодня служить киянам, як і названий "київським Гауді" архітектор Городецький», - наголосив Зеленський не згадавши, що названі ним достойники досягли визнання у зовсім інших галузях і ніколи не керували містом.

 

 

І додав: «Ні, це не означає, що Києву не приносили славу люди, народжені тут. Досить згадати Сікорського, Малевича, Лобановського. Просто щоб працювати на благо міста – необов'язково бути "корінним". Обов'язково бути порядним, працьовитим, чесним, талановитим, і вкладати в це місто своє серце і душу».

 

Після цього глава держави «розкрив карти» і представив кандидатку від «слуг» на посаду мера столиці, яка є уродженкою Львівщини: «Вірю, що саме такою людиною є кандидат на посаду міського голови Києва Ірина Верещук".

 

У свою чергу нардепка фракції "Слуга народу" і кандидат у мери Києва від цієї партії Ірина Верещук представила кандидатів у депутати Київської міської ради від політсили "Слуга народу".

 

 

В опублікованому плані «слуг» щодо змін у Києві вказані такі проблеми столиці, як розкрадання міського бюджету, затори, забруднення міста, занедбана "соціалка", неякісні житлово-комунальні послуги, проблеми громадського транспорту, недостатня інклюзивність міського простору, незаконні забудови, афери на ринку житла.

 

Десятою проблемою Києва, на думку партії "Слуга народу", є мер міста Віталій Кличко.

 

Як повідомляла «УМ», очолила список партії "Слуга народу" на виборах у Києві керівниця громадської організації "Місто-сад" і дружина міністра закордонних справ Євгенія Кулеба.

 

Зауважимо, що президент Зеленський активно агітує за кандидатів від "слуг" у робочих поїздках регіонами, хоча закон забороняє президенту передвиборчу агітацію.