Місцеві вибори: Зеленський навів себе у приклад виборцям Одеси

10:58, 13.09.2020
Місцеві вибори: Зеленський навів себе у приклад виборцям Одеси

Володимир Зеленський в Одесі знову виступав на сцені, прикрашеній партійною символікою "Слуги народу". (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський висловив думку, що люди часто голосують за  знайомих і звичних кандидатів під час виборів.

 

За його словами, через це виборці можуть «пропустити щось нове і цікаве, і не дають можливості таким людям себе проявити».

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Зеленський заявив під час робочої поїздки на Одещину.

 

«Зараз майже у всіх обласних містах у мерів рейтинги високі. Люди люблять щось знайоме. Це коли ми приходимо до телевізора, сідаємо на диван, і клацаємо. Хочемо щось дуже знайоме, а іноді там ми пролистуємо щось унікальне, і не даємо можливості комусь себе проявити», - сказав президент натякаючи на невідомих кандидатів від провладної партії «Слуга народу».

 

Відтак, Зеленський розвинув думку, наводячи у приклад власну перемогу під час президентських перегонів-2019: «Тому я вважаю, що судити потрібно не по тому, як ти там когось знаєш, а судити по порядності, чесності, і давати можливість. Тому що Україна унікальна країна, яка дає можливості, і я цьому приклад».

 

Тож глава держави вважає, що «мером Одеси має бути людина, яка є символом чесності, порядності і культурного лідерства, і яка оточує себе гідними професійними людьми».

 

І зазначив, що про кандидата на посаду мера Одеси від "Слуги народу" Олега Філімонова пишуть у газетах, що він "якийсь КВН-щик", і це звучить дуже прикро.

 

"Тому що той, хто "служив" у КВК, знає, що це дуже складно. І представляв Одесу, між іншим, на рівні всіх країн СНД, і були чемпіонами. І тоді не говорили, "якийсь там КВНщик", а що це "наш символ і гордість Одеси, це обличчя". Крім того, він професор і бізнесмен", - фактично агітував одеситів за кандидата від «слуг» Зеленський.

 

І продовжив піарити Філімонова: "Я сьогодні побачив, хто в його оточенні, і знаю його, і його команду. Там є і бізнесмени, і спортсмени, і культурні діячі. Я впевнений, що ці люди не дадуть скривдити ваше прекрасне місто".

 

Як повідомляла «УМ», відтоді, як до місцевих виборів в Україні лишилося два місяці, Зеленський дуже багато подорожує Україною і представляє стратегії розвитку різних регіонів.

 

Під час виступів президента у регіонах, навіть до офіційного старту виборчої кампанії, часто можна було бачити символіку партії «Слуга народу» і її передвиборчі слогани, зокрема «Зе! Місцеві». Хоча президент за законом не може агітувати за жодну політичну силу.

 

Також Володимир Зеленський вважає, що українцям байдуже чи президент єврей.