Левова частка хабаря Юрченка призначалась Герусу - джерела «України молодої»

14:43, 17.09.2020
Левова частка хабаря Юрченка призначалась Герусу - джерела «України молодої»

Голова Комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус.

Значна частина з 200 тисяч доларів хабаря, які фігурують у записах НАБУ у корупційній справі «Слуги народу» Олександра Юрченка, призначалась для голови Комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрія Геруса.

 

Про це «Україні молодій» стало відомо із власних джерел у правоохоронних органах.

 

Як відомо, діяльність Андрія Геруса давно пов’язана з інтересами олігарха Ігоря Коломойського.

 

За інформацією джерела, детективи НАБУ планували задокументувати передачу Герусу 50 тисяч доларів, однак стався витік інформації з Офісу Генпрокурора людям з оточення Коломойського. Операція зірвалася, і документування факту передачі хабара Герусу не відбулося.

 

13 вересня стало відомо про те, що НАБУ викрило злочинну групу, яка планувала вплинути на ухвалення законопроекту. Йшлося про народного депутата з фракції «Слуга народу» Олександра Юрченка та його «помічника». З плівок, оприлюднених НАБУ, стає зрозуміло, що загальна сума хабаря становить 200 тисяч доларів - «на комітет», тобто для «оплати послуг» комітету за необхідне голосування.

 

Варто зазначити, що Олександр Юрченко до обрання у Верховну Раду був членом партійного проекту Коломойського «Укроп», а його помічник Фіщенко навіть очолював київський осередок «Укропу».

 

Як вважає експерт-економіст Борис Кушнірук, Андрій Герус є автором міфу про «Роттердам+» у війні Коломойського проти п’ятого Президента Петра Порошенка. Андрій Герус також відомий тим, що лобіював рішення про постачання електроенергії з Росії, що було вигідним для металургійного бізнесу Коломойського.