«Стосунків нема, а діалог є»: Зеленський про відносини з Росією та Путіним

16:29, 15.09.2020
«Стосунків нема, а діалог є»: Зеленський про відносини з Росією та Путіним

Зеленський вважає, що раніше в України та Росії були "прекрасні відносини і стосунки".

Президент Володимир Зеленський вважає, що поява діалогу між ним та очільником Кремля Путіним дали свій результат: на Донбасі триває перемир’я. Водночас говорити про якісь відносини між двома країнами не варто, бо російська агресія забрала в Україні тисячі життів.

 

Як інформує УМ, про це Зеленський сказав під час спільного з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом брифінгу.

 

Президент України вважає, що його діалог з Путіним призвів до перемир'я на Донбасі, а також до обміну полоненими.

 

"Я вважаю, що це є початок діалогу, а от з приводу стосунків ще дуже і дуже рано говорити", – сказав він.

 

Зеленський вважає, що раніше в України та Росії були "прекрасні відносини і стосунки". Він зауважив, що українці та росіяни називали один одного братами і сестрами, але зараз все кардинально змінилося.

 

"На жаль, ми втратили це слово ("відносини" – ред.). І втратили значення цього слова між нашими країнами, після того, як Росія анексувала незаконно Крим і почалася війна на Сході",-  сказав він.

 

 

Зеленський пригадав про 14 тисяч загиблих в результаті російської агресії в Україні та уточнив: він не може підібрати слова, аби назвати те, що може пов’язувати Україну та Росію.

 

"Сьогодні в нас є 14 тисяч загиблих, сьогодні – немає двох територій нашої незалежної країни. Тому я поки що не знайшов слова про те, що "між нами", – пояснив український лідер.

 

Нагадаємо, у Відні проходить зустріч Президента України Володимира Зеленського з Федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцом.
Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

 

Президент України та Федеральний канцлер Австрії направились у кімнату переговорів. За результатами зустрічі запланована спільна пресконференція.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський перебуває 15-16 вересня з офіційним візитом у Республіці Австрія.

 

У межах візиту заплановані переговори глави держави з Федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом, Федеральним канцлером Себастіаном Курцом та Президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.