Зеленські вперше за сім місяців поїхали у закордонний візит

13:10, 15.09.2020
Зеленські вперше за сім місяців поїхали у закордонний візит

Зеленський із дружиною Оленою візьмуть участь у презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

Президент України Володимир Зеленський із дружиною прибув до Австрії з першим за останні сім місяців закордонним візитом.

 

Як інформує УМ, про ц повідомляє пресслужба президента.

 

“Наші країни мають довгі історичні відносини, а нові виклики вимагають їхнього зміцнення та посилення. Вдячний Австрії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України”, – ідеться з цього приводу в дописі у твіттері Зеленського.

 

В офісі президента розповіли, що Володимир Зеленський під час офіційного візиту проведе переговори з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом, федеральним канцлером Себастіаном Курцом та президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.

 

Заплановано, що з австрійськими лідерами Зеленський обговорить ситуацію на Донбасі та в Криму. Президенти України та Австрії візьмуть участь у роботі економічного форуму. Також Зеленський із дружиною Оленою візьмуть участь у презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

 

Нагадаємо, це перший візит президента Зеленського до Австрії. Він відбувається на запрошення федерального президента Александра ван дер Беллена.

 

Як відомо, востаннє Зеленський їздив за кордон сім місяців тому: 14-15 лютого він відвідував Мюнхенську конференцію з питань безпеки в Німеччині. Після цього у зв’язку з карантином закордонні поїздки припинилися. Останнім часом президент відвідував винятково українські регіони, застосовуючи адмінресурс та підтримуючи свою партію перед місцевими виборами

 

Як повідомляла УМ, напередодні візиту до Відня Володимир Зеленський дав інтерв’ю Wiener Zeitung, у якому зазначив, що головним пріоритетом для нього є закінчення війни та повернення українських територій.