До України - зась: Кабмін знову закриває кордони

16:35, 26.08.2020
До України - зась: Кабмін знову закриває кордони

Кабінет міністрів має намір закрити майже до кінця вересня кордони для іноземних громадян.

Кабінет міністрів має намір закрити майже до кінця вересня кордони для іноземних громадян.

 

Як інформує УМ, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 26 серпня

 

"З огляду на рівень захворюваності ми повинні захистити наших співгромадян та проявити відповідальність перед нашими іноземними партнерами. Уряд сьогодні розгляне питання про те, щоб майже до кінця вересня закрити кордони для вїзду іноземних громадян, крім тих, хто мають дозвіл на проживання, є членамим міжнародних та гуманітарних місій, міжнародних екіпажів і т.д. весь перелік сьогодні озвучимо. Також окремі випадки щодо можливості перетину кордону буде розглядати, у відповідності до закону, голова Державної прикордонної служби України. МЗС поінформує про це рішення наших закордонних партнерів", - сказав Шмигаль.

 

"За" відповідне рішення проголосували одностайно. Постанову, яку повинні доопрацювати, мають оприлюднити у четвер. Термін її дії - з 00.00 29 серпня до 00.00 28 вересня.

 

Шмигаль також додав, що 27 серпня на комісії ТЕБ та НС розглянуть питання щодо заборони масових заходів у вересні на святкуванні юдейського Нового року Рош га-Шана.

 

Як повідомляла УМ, карантин в Україні продовжили до 1 листопада.

 

 раніше Кабінет міністрів підтримав ініціативу міністра внутрішніх справ Авакова, якою передбачається введення обмежень, але не заборони, на відвідування іноземцями Умані під час цьогорічного святкування Рош га-Шана.

 

Категорично проти приїзду хасидів і мер Умані Олександр Цебрій, який навіть ночував під Офісом президента, щоб привернути увагу керівництва держави до цієї проблеми.