Закомплексовано сприймає: Вірменія про ставлення України до карабаського конфлікту

11:02, 03.08.2020
Закомплексовано сприймає: Вірменія про ставлення України до карабаського конфлікту

Передовсім Вірменія не сприймає позиції України щодо конфлікту довкола Нагірного Карабаху – території в складі Азербайджану.

Голова МЗС Вірменії Зограб Мнацаканян заявив, що Україна "закомплексовано" сприймає конфлікт довкола Нагірного Карабаху. Раніше в МЗС цієї країни викликали українського посла через реакцію на ескалацію конфлікту.

 

Виглядає так, що в України є певний комплекс у сприйманні суті війни довкола Нагірного Карабаху, заявив Зограб Мнацаканян в інтерв'ю телеканалу "Шант"

 

Він переконаний, що наша держава також якось неправильно сприймає загрози, з якими зіштовхується народ невизнаної "Нагірно-Карабаської Республіки". Зокрема така "закомплексованість" буцімто помітна при розрізненні конфліктів за їх суттю й історією.

 

Водночас Зограб Мнацаканян заявив, що МЗС Вірменії впродовж двох років працює з МЗС України, щоб уникнути будь-яких незгод. Українців він назвав "дружнім народом" і заявив, що жодних проблем з ними немає.


"Ми продовжимо послідовно працювати, щоб донести наші меседжі. Втім вважаємо неприйнятними позиції, відірвані від реальності. Це не принесе ніякої користі ні регіону, ні їм, ні нам, - резюмував глава МЗС Вірменії.


Передовсім Вірменія не сприймає позиції України щодо конфлікту довкола Нагірного Карабаху – території в складі Азербайджану.

 

Коли між Азербайджаном і Вірменією знову сколихнув конфілкт, Україна висловилася за його деескалацію, але наголосила: війну треба завершувати з дотриманням суверенітету Азербайджану.

 

Вірменія, яка має територіальні претензії на Нагірний Карабах, викликала українського посла після цієї заяви МЗС. Крім того, вірменські активісти влаштували протест під посольством України.

 

Втім позиція України є зрозумілою й цілком логічною. По-перше, Азербайджан – важливий міжнародний партнер. По-друге, Україна через окупацію Криму має на своїй території такі ж проблеми, як і Азербайджан. Ну а Росія в цій війні підтримує Вірменію, адже це дозволяє зберігатися статусу-кво в регіоні.