Кадиров вимагає вибачень від Зеленського

08:02, 19.07.2020
Кадиров вимагає вибачень від Зеленського

Кадиров вважає, що Зеленський, як гарант Конституції України "повинен зробити перший крок" і подзвонити Путіну.

Глава Чечні Рамзан Кадиров вимагає від президентаУкраїни Володимира Зеленського нарешті «визначитися зі своєю позицією і підтвердити вибачення» через відео студії «Квартал 95», яке образило його особисто і пам’ять його покійного батька.

 

Як передає «Україна молода», про це Кадиров написав у Telegram  в ніч на неділю.

 

Давня образа Кадирова на Зеленського через невдалі жарти студії «95 квартал» отримала нове продовження влітку 2020 року.

 

Справа у тому, що у червні скандально відомий журналіст Дмитро Гордон опублікував у YouTubeуривок зі свого інтерв'ю із Зеленським 2018 року. У ньому Зеленський вибачається перед мусульманами за своїх колег, які показали нарізку відео з Кадировим, що плаче на похоронах батька, в шоу "Кварталу 95".

 

Днями Кадиров переглянув цей уривок відео Гордона і одразу відреагував. Адже лише тепер дізнався, як Зеленський коментував ситуацію вже після вибачень перед ним.  

 

За його словами, у своїй відповіді ГордонуЗеленський намагається уникнути прямих вибачень перед ним.

 

«Колись я знав Зеленського як людину, яка, визнавши свою провину, мала честь вибачитися. Це було гідно чоловіка. Але тільки навіщо тепер, після прийнятих вибачень, намагатися зобразити із себе щось, викручуватися, крутити, намагатися підняти себе? Тепер же Ви, отримавши повноваження президента України, кожен раз вигадуєте нові версії вибачень», - написав Рамзан Кадиров, який помилково вважає, що це «свіже» інтерв’ю.

 

«Вам доведеться твердо визначитися зі своєю позицією і підтвердити свої вибачення. Якщо ж ні, то вам доведеться відповісти переді мною не як перед главою республіки, а як перед сином першого президента Чеченської республіки, героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова, пам’ять якого ви образили!», — написав Кадиров.

 

І додав: «Я син загиблого батька, піхотинець великого лідера Володимира Путіна, захисник свого народу. Виберіть і ви, Володимире Олександровичу, найбільш відповідний для себе статус, визначтеся, нарешті, з тим, хто ви є. Ви нечесні й виверткі не тільки у своїх словах, але і в передвиборчих обіцянках. Обіцяли покласти край війні, але продовжуєте справу свого попередника Порошенка».

 

Також він закликав Зеленського зателефонувати Володимиру Путіну і оголосити йому про «закінчення цієї громадянської війни на сході України».

 

Кадиров вважає, що Зеленський, як гарант Конституції України "повинен зробити перший крок".

 

 

Як повідомляла "УМ", у 2017 році Кадиров відкинув причетність до замаху на тодішнього нардепа-радикала Ігоря Мосійчука, мовляв, у Чечні "цей жалюгідний блазень нікому не цікавий"