Кадиров забув «про існування клоуна Мосійчука»

19:30, 26.10.2017
Кадиров забув «про існування клоуна Мосійчука»

Рамзан Кадиров відкидає причетність до замаху на Мосійчука.

Глава Чечні Рамзан Кадиров відкинув звинувачення членів Радикальної партії Ляшка в замаху на народного депутата Ігоря Мосійчука, заявивши, що "організатори злочину знаходяться в Україні".

 

Про це повідомляє прес-служба глави уряду Чечні в четвер.

 

"Він уже виконав відведену йому роль і зараз став комусь непотрібним, став заважати комусь, вірніше, окремій організації, яких там десятки. Самі депутата Мосійчука підірвали і підняли шум: "Чеченська Республіка","Слід Кадирова", – сказав глава Рамзан Кадиров.

 

І додав: "Ми давно забули про його існування. Мосійчук – клоун, жалюгідний блазень, який показав свою нікчемність, стріляючи по портрету Кадирова. Мосійчук, Саакашвілі та інші вже давно довели, що собою являє нинішнє керівництво України".

 

Глава Чечні заявив, що "казки про "чеченський слід" у замаху – черговий виверт Києва, який має на меті уникнути відповідальності за те, що відбувається в Україні".

 

Раніше в Кремлі відкинули звинувачення на адресу Росії в зв'язку з вибухом в Києві, в результаті якого постраждав народний депутат Верховної ради Ігор Мосійчук.

 

Як повідомляла «УМ», 25 жовтня близько 22:00 стався вибух по вулиці Адама Міцкевича у Солом'янському районі Києва. Постраждав Ігор Мосійчук та ще четверо осіб, серед яких політолог Віталій Бала.

 

Загинули двоє людей: охоронець Мосійчука і простий перехожий - поліцейський Михайло Морміль.

 

За даними СБУ, вибух могло спровокувати саморобний вибуховий пристрій спрямованої дії, створений на базі автомобільної сигналізації. Його могли активувати дистанційно.

 

Слідство розглядає кілька версій вибуху. Серед них – замах на нардепа Ігоря Мосійчука, замах на політолога або журналістів.

 

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що "не має жодних сумнівів", що теракт був спрямований проти Мосійчука і поспішив допустити, що це робота російських спецслужб.

 

У свою чергу, депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько не виключив чеченський слід.