День Конституції: Зеленський закликає українців не обходити закон, відео

13:22, 28.06.2020
День Конституції: Зеленський закликає українців не обходити закон, відео

Президент поклав квіти до пам’ятника гетьману Пилипу Орлику, творцю першої української Конституції (Фото Офісу президента)

До Дня Конституції глава держави записав відеозвернення, у якому закликав громадян поважати права людей.

 

Як повідомляє "УМ", відповідне відео президент записував, перебуваючи на Херсонщині з офіційним візитом. 

 

«Ми маємо навчитись поважати права одне одного. Розуміти, що коло твоїх прав не може посягати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися у кмітливості, як можна його обійти», — сказав глава держави.

 

Він закликав українців пам’ятати про закон кожного разу, коли ті заходять в метро без маски, вмикають вночі музику, підпалюють траву, рубають ліс чи їдуть перевантаженою фурою. «А особливо — пам’ятати в моменти, коли готові розірвати, віртуально чи реально, будь-кого, хто має іншу, ніж у тебе, думку», — додав Зеленський.

 

Крім того, президент закликав українців, зокрема молодь, передати наступному поколінню нову країну: «Країну не агресії та ненависті, а взаємної поваги, свободи та рівності».

 

 

Також Президент поклав квіти до пам’ятника творцю першої української Конституції, гетьману Пилипу Орлику в Києві. 

 

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський винагородив представників шоу-бізнесу, а також науковців, військових, діячів культури тощо з нагоди Дня Конституції, який відзначається у неділю, 28 червня. Серед нагороджених - популярні співаки, ведучі та гуморист з Одеси.

 

Зокрема, співак та музичний продюсер Олексій Потапенко «Потап» отримав звання заслуженого артиста України. Таким самим званням відзначено і співака Арсена Мірзояна, зятя Ніни Матвієнко.

 

Відомий комедійний актор з Одеси Олег Філімонов став народним артистом. Співачки Ірина Білик та Тіна Кароль отримали ордени княгині Ольги ІІІ ступеня.