«Вас будуть бити»: Лозинський з трибуни ВР емоційно звернувся до «Слуг народу»

16:18, 16.06.2020
«Вас будуть бити»: Лозинський з трибуни ВР емоційно звернувся до «Слуг народу»

Роман Лозинський показав свою роздерту футболку.

Нардеп від партії "Голос" Роман Лозинський, якого 15 червня побили правоохоронці на акції щодо Стерненка, емоційно висловився з трибуни Верховної Ради. 

 

Окрім того, Лозинський закликав зібрати підписи за позачергове засідання для звільнення Авакова, повідомляє 24 канал.

 

Нардеп розповів, що 15 червня прийшов з колегами на засідання суду, аби взяти Сергія Стерненка на поруки. Однак, як тільки вони вийшли із будівлі – зазначив Лозинський – то побачили, як правоохоронці саджають людей в автозаки.

 

"Поліція Авакова, а точніше колишні "беркута", які тепер є новою так званою поліцією Авакова, почали пакувати людей, почали висмикувати натовп, який просто активно висловлював свою позицію. Вони почали висмикувати людей, які мають право на мирний протест, і вели їх в автозаки", – згадує народний обранець.

 

Пан Лозинський пояснив, що їм з іншими нардепами вдалося витягнути низку активістів. Депутат показав у залі Ради свою роздерту футболку і пояснив, що це наслідки роботи поліції.


Відтак, Роман Лозинський звернувся до монобільшості, акцентуюси увагу на тому, що їх може чекати те саме під стінами судів, якщо вони прийдуть захищати громадян.

 

"Шановні колеги, передовсім, з монобільшості. Спочатку вас посадили сюди тиснути кнопки, не сильно обговорюючи питання і вашу позицію. Потім вам почали з ОП скидати кадрові питання: за кого голосувати і кого підтримувати. Тепер, шановні колеги, коли ви будете заступатися за своїх громадян, за своїх виборців під судами – вас будуть бити. Не лише тих українців, яких катують, ґвалтують і вбивають, а і вас, шановні колеги!", - наголосив Лозинський.


Він додав, головна проблема в тому, що зараз жоден українець – чи це нардеп, чи лікар, чи студент – не почувають себе в безпеці. Натомість, вони відчувають безкарність поліції, абсолютну несправедливість і не можуть себе захистити.


"Саме тому ми з фракцією "Голос" ініціювали постанову про звільнення Авакова. Вона зареєстрована. І цього тижня ми будемо збирати підписи за позачергове засідання, аби винести цю постанову на голосування", – підсумував нардеп.

 

Як повідомляла УМ, 15 червня у Києві, коли суд обирав запобіжний захід для Сергія Стерненка, поліція побила одного з протестувальників. Ним виявився активіст Олександр Кір'яков, який є учасником бойових дій.