Справа Стерненка: поліцейські побили ветерана АТО Олександра Кір'якова

12:45, 16.06.2020
Справа Стерненка: поліцейські побили ветерана АТО Олександра Кір'якова

Розгляд справи стосовно Сергія Стерненка постійно супроводжувався сутичками між правоохоронцями й активістами,

15 червня у Києві, коли суд обирав запобіжний захід для Сергія Стерненка, поліція побила одного з протестувальників. Ним виявився активіст Олександр Кір'яков, який є учасником бойових дій.

 

Як інформує УМ, про це розповів Історичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка, де чоловік працює аспірантом. Відповідну заяву опублікували на сайті факультету.

 

Там зазначили, що у матеріалах ЗМІ чітко видно, що до Олександа Кір'якова застосовують надмірну фізичну силу – його б'ють поліцейські тоді, коли він вже лежить на землі.

 

У листі наголосили, що це є нелюдським ставленням до громадянина.

 

"Коли весь світ накрила хвиля протестів проти поліцейського свавілля, коли Україну потрясають гучні скандали, пов’язані зі злочинами, вчиненими поліцією, боляче констатувати, що деякі наші правоохоронці розтоптали Конституцію, забули уроки Революції Гідності", -  наголосивли у зверненні.

 

Також у заяві висловили сподівання, що заява керівника ГУ поліції Києва Андрія Крищенка щодо відсторонення "запопадливих" поліцейських і початок службової перевірки і справді принесуть результати, а не буде окозамилюванням громадськості.

 

У Шевченківському суді Києва 15 червня обирали запобіжний захід Сергію Стерненку, якого підозрюють в умисному вбивстві. Сергія Стерненка намагалися тричі вбити ще в 2018 році. Під час третього нападу Стерненко зміг відбитися від нападників. Під час бійки він, захищаючись, поранив одного з нападників ножем, поранення стало смертельним.

 

 

Як повідомляла УМ, розгляд справи стосовно Сергія Стерненка постійно супроводжувався сутичками між правоохоронцями й активістами, які прийшли підтримати Стерненка. Поліція затримала 5 осіб. Згодом активістів відпустили.

 

Суд обрав запобіжний захід для Сергія Стерненка – цілодобовий домашній арешт