Уряд Шмигаля провалив законодавчу роботу в Раді

12:06, 14.06.2020
Уряд Шмигаля провалив законодавчу роботу в Раді

Денис Шмигаль і уряд загалом майже не мають підтримки від монобільшості Ради.

Кабінет міністрів на чолі з прем’єром Денисом Шмигалем повністю провалив законодавчу роботу у Верховній Раді за підсумками перших ста днів свої роботи.

 

За цей період народні депутати підтримали лише один (!) поданий на розгляд парламенту урядовий законопроєкт з 39-ти. Йдеться про законопроєкт про внесення змін до Закону «Про державний бюджет України на 2020 рік» щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідну статистику наводить громадська організація «Комітет виборців України».

 

Усього за період із 5 березня по 11 червня уряд Шмигаля подав до Верховної Ради 39 законопроєктів.

 

Враховуючи, що законом став лише один з них, відсоток успішності законодавчої роботи уряду складає 2,5%. Решта неухвалених законопроєктів авторства уряду продовжує перебувати у Раді.

 

Як уточнив голова КВУ Олексій Кошель, один підтриманий законопроєкт за 100 днів — це «повний провал законодавчої роботи уряду Шмигаля».

 

«Зараз Кабінет міністрів і монобільшість більше нагадують політичних опонентів, аніж одну команду. У період пандемії саме уряд мав стати ключовим центром розробки законодавчих рішень, адже він має найбільш повну інформацію і може здійснювати найбільші чіткі обрахунки», — каже пан Кошель.

 

Для порівняння: уряд Олексія Гончарука за перші 100 днів роботи подав 44 проєкти законів, із них законами стали 7 або 16%.

 

Як повідомляла "УМ", 4 червня депутати більшістю голосів відправили на доопрацювання урядову програму з подолання кризи і відмовилися за неї голосувати у тому вигляді, в якому її представив прем'єр Шмигаль.