Олексій Резніков заперечує інфікування коронавірусом

20:39, 13.06.2020
Олексій Резніков заперечує інфікування коронавірусом

Олексій Рєзніков заперечує і спростовує інформацію про інфікування коронавірусом.

Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков заперечує і спростовує інформацію окремих ЗМІ про те, що він разом з кількома іншими членами урядової делегації нібито заразився під час робочої поїздки до Парижу.

 

Як повідомляє «Україна молода», спочатку цю дезінформацію спростували в Офісі президента в суботу ввечері.

 

«Після повернення з Франції українська делегація у повному складі пройшла ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію. У представників Офісу президента України та членів Кабінету міністрів результати тестів були негативними – COVID-19 не виявлено», - наголосили на Банковій.

 

Водночас, Олексій Рєзніков також підтвердив, що у нього та у інших делегатів результат тесту – негативний.

 

Урядовець наголосив у коментарі низці ЗМІ, щоб спростувати інформацію про зараження, що після відвідин Франції зробив тест на Covid-19, і що такі тести зараз здаються після кожного відрядження.

 

Раніше окремі ЗМІ розповсюдили інформацію, що на Банковій – в самому Офісі президента і в Управлінні державної охорони зафіксовано спалах коронавірусу.

 

Зокрема, видання «НВ» стверджувало, посилаючись на власні джерела, що коронавірусом заразилися урядовець Рєзніков і радник Зеленського Руслан Демченко, які літали на переговори в Париж. Мовляв, коронавірус обом діагностували у п’ятницю  ввечері.

 

Натомість на Банковій наголосили в суботу, що в Офісі президента дотримуються всіх заходів безпеки: проводиться регулярний температурний скринінг, є обов'язковими масковий режим та соціальне дистанціювання.

 

Всі працівники регулярно проходять тестування.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський вимагає від уряду та контролюючих органів ретельних перевірок магазинів, ринків і громадського транспорту – тобто усіх місць, де можуть бути скупчення українців.

 

І це при тому, що кілька днів тому Зеленський не уникав таких скупчень і охоче робив селфі з працівницями різних підприємств Чернігова.

 

Нагадаємо, вражаючий антирекорд встановлено в Україні за минулу добу, 12 червня: 753 випадки зараження коронавірусом.

 

Інфіковано навіть першу леді - Олену Зеленську. Через це глава держави перейшов на особливий графік роботи