Зеленський перейшов на особливий режим роботи через інфікування першої леді

20:36, 12.06.2020
Зеленський перейшов на особливий режим роботи через інфікування першої леді

Володимир Зеленський із почтом у Чернігові. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський буде працювати на особливому режимі через виявлене у його дружини Олени Зеленської інфікування коронавірусною хворобою.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує прес-служба Офісу президента у п’ятницю ввечері.

 

«Згідно з Конституцією, Президент не може нікому делегувати свої повноваження. Стан здоров'я Володимира Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов’язки. Главі держави зробили тест на коронавірус. Він дав негативний результат», — йдеться у повідомленні Банкової.

 

Через те, що режим самоізоляції та карантину Конституцією не передбачені, тому для глави держави розробили спеціальний протокол роботи, «який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам».

 

Прес-служба запевняє, що Зеленський щодня проходить медогляд та робить ПЛР-тестування, а також тестування на антитіла (ІФА).

 

Президент, який ще тиждень тому порушував карантин у кав’ярні у Хмельницькому, нині обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим.

 

«Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування з главою держави, на найближчі дні виключаються. Так само виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими президент спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників», - йдеться у повідомленні.

 

На Банковій додають, що винятки з цього протоколу можливі лише в разі виникнення надзвичайної ситуації, яка потребуватиме негайного реагування з боку глави держави відповідно до його конституційних повноважень.

 

Як повідомляла «УМ», Олена Зеленська повідомила 12 червня, що вона заражена коронавірусом.

 

Президент Зеленський останнім часом здійснив дві робочі поїздки на Хмельниччину та Чернігівщину, активно спілкувався з журналістами на велопрогулянці у резиденції «Залісся» та під час переїздів і перельотів.