«Пройде 10 років, він буде вважати себе президентом»: Зеленський про Порошенка

11:29, 11.06.2020
«Пройде 10 років, він буде вважати себе президентом»: Зеленський про Порошенка

Президент Володимир Зеленський розповів, що його попередник на посаді налаштував проти нього міжнародних партнерів, тому спочатку вони сприймали його як ворога України.

 

Як інформує УМ, про це президент інтерв’ю "Української правди" "Володимир Зеленський: Порошенко багато разів мені пропонував зустріч. Казав, що можемо знайти порозуміння".

 

"Порошенко з самого початку мого президентства хотів зі мною зустрітися. Я не бачив в цьому ніякого сенсу. Не бачив в цьому сенсу через те, що все, що говорив до цього Петро Порошенко, я вважаю неправдою. Я реально вважаю, що він досвідчений маніпулятор і досвідчений політик. Тому я йому не вірю.  Він витирав об мене, мою сім’ю, ці ботоферми.... Вони мене тільки ображали, і в цьому була вся їх неправда: що я там наркоман, що я там ще щось...Я пройшов довгий шлях цієї брехні, далі я роблю висновки про те, що він робив як президент. Я не довіряю йому, не вірю, він не мій президент", - сказав Зеленський.

 

Зеленський зазначив, що не хотів бачитися з Порошенком.

 

За словами президента, його попередник багато разів хотів з ним зустрітися та говорив, що вони можуть знайти порозуміння, зокрема щодо допомоги на міжнародній арені.

 

Зеленський розповів, що Порошенко розповідав про нього "якісь байки міжнародним партнерам" тому, коли він зустрічався з лідерами з-за кордону, вони сприймали його "як ворога України".

 

"Отакий зміцнений психологічний портрет зробив сам пан Петро Олексійович чи його люди. Ось і все".  

 

Також Зеленський заявив, що  Петро Порошенко пропонував йому забути всі попередні конфлікти та "робити щось для країни", але він йому не вірить та вважає, що найбільша біда Порошенка утому, що він досі вважає себе президентом України.

 

У Зеленського запитали, про що Порошенко говорив з ним у Верховній Раді кілька місяців тому. 

 

Президент відповів, що Порошенко багато разів пропонував йому зустрітися і в Раді повторив свою пропозицію. Зеленський поділився, що сказав Порошенку: "Окей, да". 

 

"Ми зустрічались після цього… Я вважаю, що його головна помилка, що він вважає себе президентом України.  Дотепер. І далі так буде вважати. І навіть пройде 10 років, він буде вважати, що він єдиний, який щось там зробив для України, а всі інші ніхто", - сказав Володимир Зеленський. 

 

За словами Зеленського, на зустрічі Порошенко сказав, що хоче допомагати країні: "І він каже: "давайте забудемо все, що було, давайте щось робити для країни". 

 

Президент вважає, що він і його попередник зовсім різні. Зеленський сказав, що не повірив Порошенку: "З ним не можна домовлятися – це кажуть як його колишні друзі, так його колишні вороги, наші перші президенти. Кажуть: немає сенсу. Ну, просто немає сенсу".

 

На питання, чи хоче Зеленський, щоб Порошенка посадили у в’язницю він відповів: "Людина має "сидіти", якщо є за що "сидіти". Ось і все. А за що "сидіти", встановлюють правоохоронні органи, потім вирок виносить суд".