Вогонь в обмін на санкції: Кремль шантажував ООН

10:43, 28.05.2020
Вогонь в обмін на санкції: Кремль шантажував ООН

Російська делегація в ООН на чолі з постпредом Василем Небензею (ліворуч) перейшла до відкритого шантажу.

Російська делегація в ООН заявила, що без зняття санкцій з Москви не буде і глобального припинення вогню в гарячих конфліктах світу. Йдеться про Україну, Сирію, Лівію та інші місця, де РФ є стороною конфлікту.

 

Таку заяву, яка фактично є шантажем світової спільноти, росіяни зробили під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

 

Як іформує «Україна молода», про це повідомив речник представництва України в ООН Олег Ніколенко, опублікувавши частину заяви Росії.

 

Дипломат наголосив: «Раніше ми чули лише те, що санкції заважають гуманітарній допомозі для боротьби із COVID-19. Не допомогло, тому вирішили повернутися до старих практик – шантажу».

 

«Заява РФ пояснює, чому продовжується насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де Росія є стороною конфлікту. Але ми добре знаємо, що навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде. Росіяни завжди знайдуть привід для продовження агресивної політики», — прокоментував Олег Ніколенко.

 

Нагадаємо, у березні генсек ООН Антоніу Гутереш закликав світ припинити всі збройні конфлікти й об'єднатися перед спільною глобальною загрозою — пандемією COVID-19.

 

Речник представництва України в ООН, відтак, зауважує, що цей заклик генсека ООН «буде звучати неповно без посилання на його попереднє звернення: скасувати санкції, які можуть підірвати здатність країн реагувати на пандемію».

 

Зауважимо, що Україна попередила Раду Безпеки ООН під час засідання в середу, що через агресію Росії гуманітарна криза на Донбасі може охопити понад 3,4 млн людей.

 

Як повідомляла "УМ", російські окупанти не припиняють вогонь на Донбасі. У середу загинув від кулі снайпера Віталій Лімборський - четверта бойова втрата ЗСУ на фронті у травні місяці.

 

Раніше, комбат Губанов загинув під час виконання завдання командування штабу Операції об’єднаних сил у Новоайдарському районі Луганської області: на шляху патруля бойовики заклали міну. 

 

Старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера поблизу Золотого на Луганщині у середу, 13 травня. 

 

23 травня у Павлограді провели в останню путь холодноярівця Євгена Сафонова, який загинув поблизу Кримського , після влучання міни у вантажівку з військовими.