День героїв під офісом Медведчука: поліція відкрила справу, фото

18:04, 23.05.2020
День героїв під офісом Медведчука: поліція відкрила справу, фото

Поліція затримала 17 учасників протистояння під офісом Медведчука у Києві. (Фото Нацкорпусу)

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій під час акції протесту під офісом глави партії ОПЗЖ Віктора Медведчука в Києві у суботу.

 

Зокрема, поліції не сподобалося використання фаєрів та димових шашок активістами «Національногго корпусу», які навіть налякали працівників офісу кума Путіна – ті навіть подумали, що пролунали вибухи.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомила поліція Києва.

 

«Сьогодні активісти влаштували акцію протесту біля офісу на вулиці Великій Васильківській. По закінченню заходу учасники запалили фаєри, димові шашки, а також кинули петарду та декілька банок із фарбою на фасад будівлі», — йдеться у повідомленні.

 

 

Для встановлення всіх обставин події до районного відділку доставили 17 людей. Встановлюють їхні анкетні дані та беруть пояснення. Після проведення перевірки діям кожного обіцяють надати правову оцінку.

 

Справу відкрили за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу, яка передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4 років.

 

 

Водночас в "Опозиційній платформі – За життя" заявили, що внаслідок нападу на офіс партії госпіталізований один з працівників її "служби безпеки".

 

«Служба безпеки партії ефективно протидіяла нападу, однак поліція замість бандитів затримала 11 осіб, які протистояли бандитській атаці, які намагалися перешкодити незаконним протиправним діям націонал-радикалів. Один з працівників служби безпеки госпіталізований "швидкою допомогою" після удару в скроню», - заявляють в ОПЗЖ.

 

І додають, що нібито саме завдяки діям поліції, яка заблокувала роботу служби безпеки офісу, націонал-радикали вільно нападали на працівників офісу та службу безпеки, намагалися підірвати офіс, застосовуючи вибухові пакети, кидали фаєри і димові шашки у вікна, обливали будівлю фарбою.

 

 

Мовляв, лише після того, як на завершення акції радикали закидали фаєрами співробітників поліції, правоохоронні органи затримали кілька нападників.

 

У свою чергу, Національний Корпус вимагає від Мін’юсту звернутися з позовом до суду по факту вчинення партією ОПЗЖ державної зради та вимагає від СБУ розпочати провадження проти очільників цієї акнтиукраїнської сили. Відповідні документи були подані до СБУ та Мін’юсту лідером Нацкорпусу Андрієм Білецьким.

 

«Сьогодні, в День героїв, ми хочемо нагадати, що в країні відбувається реванш проросійських сил. Головні антигерої української реальності – колишні регіонали з ОПЗЖ. Візити лідерів ОПЗЖ на переговори з керівництвом РФ до Москви і Санкт-Петербурга під час війни повинні трактуватись як державна зрада, натомість політична партія продовжує свою діяльність», - наголосили згодом у Нацкорпусі.

 

Як повідомляла «УМ», представники офісу Медведчука повідомили про вибух під час акції і навіть потерпілих. Утім, поліція спростувала цю інформацію.