Агресія Росії проти України триває довше за Другу світову – Кулеба

10:33, 09.05.2020
Агресія Росії проти України триває довше за Другу світову – Кулеба

Дмитро Кулеба вважає, що РФ намагається реабілітувати тоталітарний режим, який існував за часів Сталіна.

Росія продовжує чинити агресію проти України, що триває вже довше, ніж масштабна трагедія минулого сторіччя – Друга світова війна.

 

І це відбувається попри уроки Другої світової, які цивілізований світ намагається вивчити для збереження крихкого миру.

 

Як передає «Україна молода», про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час віртуальної зустрічі Ради Безпеки ООН.

 

"Російська агресія проти України, яка призвела до незаконної окупації Криму та окремих частин Донецької і Луганської областей, уже триває довше, ніж Друга світова", - зауважив глава МЗС України.

 

Міністр нагадав, що розв'язана у самому серці Європи агресія Кремля вже забрала життя понад 13 тисяч людей та призвела до поранення більше ніж 27 тисяч.

 

Пан Кулеба підкреслив, що РФ намагається реабілітувати тоталітарний режим, який існував за часів Сталіна, й водночас створює видимість зовнішньої загрози для росіян. Таким чином вона виправдовує агресію проти сусідів, таких як Україна і Грузія, а також гібридні війни проти багатьох інших країн.

 

"Нехтування історичною правдою та маніпулювання спадщиною Другої світової війни мають надзвичайну схожість з тим, що відбувалося в Європі у 1930-х роках минулого століття. Це урок, який слід вивчити заново", - зауважив міністр закордонних справ України.

 

Як повідомляла «УМ», МЗС України, Литви, Латвії та Естонії заявили, що РФ продовжує генерувати історичні міфи про Другу світову війну.

 

Водночас, 44% українців позитивно ставляться до визнання воїнів Української повстанської армії борцями за незалежність України.

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.