Вступ України до НАТО і ЄС поставлено на паузу – Порошенко

08:15, 09.05.2020
Вступ України до НАТО і ЄС поставлено на паузу – Порошенко

Петро Порошенко під час Міжнародної онлайн-конференції «Мир та війна»

Лідер політичної партії «Європейська солідарність», нардеп Петро Поршенко вважає, що зміна влади, яка сталася рік тому, віддалила перспективу вступу України до НАТО та Європейського Союзу.

 

Як передає «Україна молода», про це Порошенко заявив під час Міжнародної онлайн-конференції «Мир та війна» в ніч на суботу.

 

За словами експрезидента, зміна влади, яка сталася минулого року, на жаль, віддалила перспективу членства України в НАТО та Європейському Союзі.

 

«Відданість євроатлантичному курсу залишається лише на папері, але за дванадцять місяців – жодного конкретного кроку», - констатував Порошенко.

 

Лідер «ЄС» стверджує, що нова влада призупинила процес євроінтеграції: «Чи не хочуть, чи не можуть, чи не знають як, чи на Путіна озираються. Версії є різні, але точно видно, що процес, як мінімум, поставлений новою владою на паузу.

 

Водночас, п’ятий президент обіцяє, що партя «Євросолідарність» не дасть звернути із євроатлантичного курсу.

 

«Ніхто нас з цієї дороги не зверне. А, головне, як показують опитування громадської думки, більшість українців підтримують і вступ України до ЄС, і членство в НАТО, бо розуміють, що лише там – гарантія безпеки країни та кожного її громадянина», –  сказав Порошенко.

 

Як повідомляла «УМ», чинний міністр оборони Андрій Таран вважає, що адаптація Збройних сил України до стандартів НАТО є «амбіційною, але недосяжною метою найближчим часом».