«Карантин вбиває»: через мітинг підприємців під Кабміном поліція посилила чергування

11:08, 06.05.2020
«Карантин вбиває»: через мітинг підприємців під Кабміном поліція посилила чергування

Підприємці вимагають дозволити роботу малого і середнього бізнесу.

У Києві біля Кабміну в середу, 6 травня, підприємці влаштували акцію "Карантин вбиває". Вони вимагають дозволити роботу малого і середнього бізнесу.

 

За їхніми заявами, більшу загрозу в Україні становить не сам коронавірус, а його наслідки для економіки, повідомив Telegram-канал "Pavlovsky News". Там зазначають, що люди приїхали з усіх регіонів України.

 

Багато підприємців приїхали на машинах. Через це на вулиці Грушевського зібралися десятки авто.

 

 

"Підприємці перекрили дорогу в урядовому кварталі. Вони рухаються вперед-назад по пішохідному переходу, тому формально нічого не порушують. Їх позиція полягає в загрозі не самого коронавірусу, а його наслідків", – зазначає канал.

 

 

На машинах наклеєні банери: «Ні знищенню малого бізнесу», «Справедливість для всіх», «Карантин вбиває», «Відкрити ринки країни», «Захисти ФОП», «Досить приймати бездумні рішення», «Сиди вдома сам», «Епіцентр над законом?», «Кабмін на карантин», «Не працюємо — не платимо"та інші

 

Мітингувальники заявляють, що роботу малого і середнього бізнесу не можна зупиняти навіть під час карантину.

 

У свою чергу під час акції в урядовому кварталі Києва правоохоронці посилили заходи безпеки.

 

Під будівлю Кабінету міністрів і центральні вулиці направили додатково поліцію, військовослужбовців Національної гвардії, співробітників ДСНС, кінологів та вибухотехніків.

 

 

Поліція закликала організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства та карантину і не порушувати громадський порядок.

 

Як повідомляла «УМ», прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що карантинні обмеження будуть продовжені і надалі -  після 22 травня.

 

Тоді як з 11 травня уряд запланував пом’якшити карантин в Україні.

 

У Києві дозволили продавати каву та інші гарячі напої на винос, а також відкрилися ринки.


З 12 травня дозволять роботу невеликих непродовольчих магазинів, салонів краси та інших об'єктів малого бізнесу. Крім того, можна буде гуляти в парках.