Мир на Донбасі: Кучма знову очолив українську делегацію в ТКГ

15:58, 05.05.2020
Мир на Донбасі: Кучма знову очолив українську делегацію в ТКГ

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації своїм указом.

Оновлену українську делегацію для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях знову очолив другий президент України Леонід Кучма.

 

Як інформує УМ, президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації своїм указом.

 

До її складу також увійшли: віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков (перший заступник глави делегації),

-голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат Олександр Мережко (заступник глави делегації),

- заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко (представник України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань),

 - голова комітету Верховної Ради з питань правової політики, народний депутат Андрій Костін (представник України в робочій підгрупі з політичних питань),

- заступник міністра оборони Олександр Поліщук (представник України в робочій підгрупі з безпекових питань),

- голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат Галина Третьякова (представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань).

 

Згідно з документом, глава української делегації та його перший заступник можуть визначати заступників представників України у робочих підгрупах та залучати до роботи делегації народних депутатів, представників державних органів влади, радників, експертів і технічних працівників.

 

На Міністерство закордонних справ України покладається організаційне, інформаційне, консультативне та інше забезпечення діяльності делегації України в ТКГ.

 

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який за дорученням Зеленського модерує діяльність української делегації в ТКГ, зазначив, що цей указ президента додатково регламентує склад української делегації, а також визначає сегмент відповідальності кожного її члена.

 

"Процес урегулювання ситуації на Донбасі складний, а тому має тривати безперервно. Україна хоче займати більш жорстку та ініціативну позицію, тому що нам потрібні істотні зрушення в цілій низці проблем. Потрібні більш чіткі визначення спірних і конфліктних точок та більш рельєфне позначення власних позицій", - сказав Єрмак.

 

Нове засідання Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі очікується 13-14 травня.