Тетяна Чорновол добилася зміни цілодобового арешту на нічний

19:35, 24.04.2020
Тетяна Чорновол добилася зміни цілодобового арешту на нічний

Тетяна Чорновол у Печерському райсуді, ухвалу якого оскаржила в Апеляційному суді Києва. (Фото з ФБ-сторінки Ірини Геращенко)

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід екснардепу Тетяні Чорновол з цілодобового домашнього арешту на нічний.

 

Тим самим суд частково задовольнив апеляцію захисту Тетяни Чорновол, в якій клопотали про скасування запобіжного заходу взагалі.

 

Як повідомляє «Україна молода», таке рішення Київський апеляційний суд ухвалив під час розгляду апеляційної скарги Чорновол у п’ятницю.

 

Згідно з рішенням, яке оголосив суддя Іван Рибак, Чорновол має перебувати вдома з 22-ї до 6-ї ранку (термін дії - до 8 червня). Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

 

Суд також повторно наклав на Чорновол зобов'язання, як то з'являтися за викликом до слідчого та в суд, не спілкуватися зі свідками, здати закордонні паспорти тощо.

 

Повний текст ухвали оголосять 30 квітня.

 

При заслуховуванні сторін суддя цікавився у сторони обвинувачення, чи врахували прокурори той факт, що на утриманні Тетяни є батьки і двоє малолітніх дітей, а також наголошував на репутації народних депутатів, які висловлювали бажання взяти Чорновол на поруки.

 

Після засідання Чорновол, спілкуючись із журналістами, жартувала, що тепер у світлу пору зможе продовжувати ставити незручні запитання заступнику в.о. керівника Державного бюро розслідувань ексадвокату Віктора Януковича Олександру Бабікову.

 

Як повідомляла «УМ», обшуки ДБР у будинку Чорновол і оголошення їй підозри в умисному вбивстві внаслідок підпалу офісу партії регіонів у 2014 році, гостро розкритикував міністр МВС Арсен Аваков.

 

16 квітня Печерський суд обрав Тетяні Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Суд також поклав на неї обов’язки здати свої документи для виїзду за кордон тощо.