Аваков вже не бачить потреби у надзвичайному стані

19:46, 24.03.2020
Аваков вже не бачить потреби у надзвичайному стані

Арсен Аваков (праворуч) вже не бажає запровадження надзвичайного стану. (Фото з сайту МВС)

Міністр МВС Арсен Аваков запевняє, що для боротьби з епідемією коронавірусу не потрібне запровадження надзвичайного стану в Україні на даному етапі.

 

Про це Арсен Авакова сказав журналістам у вівторок.

 

За словами міністра, зараз для зупинки поширення коронавірусу потрібен загальний карантин.

 

«Для забезпечення карантину нам цілком досить оголошення режиму надзвичайної ситуації, який зараз діє в Києві і інших містах», - сказав пан Аваков у коментарі «УП».

 

Міністр також додав: «Надзвичайний стан зараз не потрібен. Він передбачає обмеження конституційних прав. Для боротьби з вірусом нам це ні до чого. Його запровадження може бути тільки крайнім заходом».

 

Як повідомляла «УМ», ще кілька днів тому Аваков наполягав  на введенні значно жорсткіших заходіів, зокрема, обіцяв введення "тотального карантину".

 

Експрезидент України Петро Порошенко днями звернувся до владної монобільшості щодо методів боротьби з епідемією коронавірусу в Україні  – зокрема, введення надзвичайного стану, який істотно здатен вплинути на економіку України. За його словами, влада поспіхом планує надзвичайний стан із порушенням конституційної процедури його впровадження. 

 

Після цього президент Зеленський звинуватив певних політиків у «політичному хайпі» в часи боротьби з пандемією, порівнявши їх із мародерами.