Зеленський порівняв політиків з мародерами через хайп

19:38, 23.03.2020
Зеленський порівняв політиків з мародерами через хайп

Володимир Зеленський роздратований через політичний хайп. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський звинуватив певних політиків у «політичному хайпі» в часи боротьби з пандемією, порівнявши їх із мародерами.

 

Про це глава держави заявив у відеозверненні до українців в понеділок ввечері.

 

«Окремо, я хочу звернутись до деяких політиків. У складні для країни часи займатись політичним хайпом – фактично дорівнює мародерству. Ви кажете, що влада введе надзвичайний стан, щоб під шумок протягнути, якісь непопулярні рішення. Можу сказати тільки одне: не судіть інших по собі. По своєму досвіду та своїм, якщо можна їх так назвати, життєвим принципам», - заявив Зеленський.

 

За його словами, «сьогодні, будь-які наші кроки мають єдину мету: зберегти життя і здоров’я українців».

 

При цьому президент не вказав, чи буде таки влада вводити режим надзвичайного стану.

 

Президент також зробив закид на адресу ділків, які намагаються заробити на епідемії.

 

«Знаєте, загалом в усій цій ситуації є певний парадокс. Усім рекомендовано носити маски, але коронавірус насправді скидає маски з людей. Бо хтось готовий допомагати, віддаючи останнє. А хтось готовий заробляти на людській біді. Підвищує ціни, притримує маски на складах, намагається продати респіратори за кордон. Усі ці дії отримають не лише моральну оцінку суспільства, а й юридичну оцінку відповідних правоохоронних органів», - констатував глава держави.  

 

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання 24 березня, якщо президент Володимир Зеленський вирішить запровадити надзвичайний стан у країні через коронавірус.

 

П'ятий президент України Петро Порошенко днями звернувся до владної монобільшості щодо методів боротьби з епідемією коронавірусу в Україні  – зокрема, введення надзвичайного стану, який істотно здатен вплинути на економіку України. За його словами, влада поспіхом планує надзвичайний стан із порушенням конституційної процедури його впровадження. 

 

«Локомотивом» у питанні введення надзвичайного стану виступає міністр охорони здоров'я Ілля Ємець, який з самого початку стоїть на позиціях жорсткого сценарію, і навіть погрожує відставкою, якщо його не почує керівництво держави.

 

Також таку ідею підтримує міністр МВС Арсен Аваков.

 

За Конституцією, режим надзвичайного стану запроваджує президент своїм указом, проте його має у дводенний термін затвердити Верховна Рада більшістю голосів.

 

Більшість фракцій виступили категорично проти впровадження надзвичайного стану в Україні у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу.

 

В Україні підтверджено 73 випадки захворювання, три людини померли і одна особа одужала.