Поліція викрила розкрадання на понад ₴2 млн під час ремонту Ради

18:45, 13.03.2020
Поліція викрила розкрадання на понад ₴2 млн під час ремонту Ради

Слідчі Національної поліції викрили розкрадання понад 2 млн гривень державних коштів, які призначалися для реконструкції систем опалення в адмінбудинках Верховної Ради.

 

Про це у повідомляє пресслужба Міністрства внутрішніх справ.

 

Підозру повідомили директору одного з підприємств, який у 2016 році підробив документи і привласнив гроші. Водночас допомогу в укладанні угоди йому надали деякі посадовці апарату парламенту.

 

Директору підприємства повідомили підозра за трьома статтями Кримінального кодексу – ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинених групою осіб).

 

Обвинувальний акт вже направлено до суду. Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

 

Нагадаємо, щоб запобігти зараженню коронавірусом, до 3 квітня у більшість приміщень парламенту пускатимуть лише працівників апарату, нардепів та їхніх постійних помічників, а журналісти в цей період не зможуть потрапити в кулуари, де відбувається безпосереднє спілкування з депутатами.