Бій біля Золотого: ЄС звинуватив бойовиків і чекає дій від Росії

16:53, 18.02.2020
Бій біля Золотого: ЄС звинуватив бойовиків і чекає дій від Росії

Євросоюз звинуватив бойовиків у порушенні режиму тиші у зв’язку з останнім загостренням на Донбасі та очікує, що Росія змусить їх дотримуватись припинення вогню.

 

Про це йдеться у коментарі речника ЄС із питань зовнішніх справ і політики безпеки, який є у розпорядженні "Європейської правди".

 

"Застосування зброї, забороненої Мінськими угодами, що призвело до жертв, викликає надзвичайну стурбованість. Ці наступальні спроби збройних формувань, підтримуваних Росією, повністю суперечать домовленому припиненню вогню, яке досі повністю не дотримується", - сказав представник ЄС.

 
 

Він нагадав, що повна реалізація Мінських угод і заходів, узгоджених на "нормандському саміті" в Парижі, мають вирішальне значення у цьому контексті.

 

Речник підкреслив, що у зв’язку із загостренням ЄС очікує дій від Росії.

 

"Ми очікуємо, що Росія повною мірою і негайно використає свій вплив на підтримувані нею збройні формування", - зазначив він.

 

Як повідомляла УМ, зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бій у районі Новотошківського, відео

 

Президент Володимир Зеленський назвав дії бойовиків цинічною провокацією і скликав засідання РНБО.

 

Пізніше у штабі ОС додали, що розгублені бойовики брешуть про напад України : "Російські найманці при спробі підступно прорвати позиції українських військових і отримавши при цьому гідну відсіч, запросили режим "тиші" для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих. Проте, програвши на полі бою, ворог вирішив приховати свою поразку і видав наспіх підготовлену заяву, звинувачуючи українську сторону у спробі нападу. Весь зміст ворожої заяви свідчить про розгубленість та втрату контролю над ситуацією".

 

МЗС закликало міжнародну спільноту засудити російську атаку в районі Золотого

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Понад 200 мін, 56 танкових снарядів»: в штабі ОС порахували обстріли на Луганщині