Офіс Президента збирається судитися з журналістами «Схеми» через розслідування про Зеленського

12:35, 14.02.2020
Офіс Президента збирається судитися з журналістами «Схеми» через розслідування про Зеленського

Офіс президента України подає до суду на програму "Схеми" через їхній сюжет про можливу зустріч Володимира Зеленського з секретарем Радбезу Росії Миколою Патрушевим в Омані.

 

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

 

"Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим. Офіс президента України чекає від програми "Схеми" спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі. Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень", - зазначено в повідомленні.

 

В ОПУ додали, що розслідування "Схем", яке ґрунтується "на домислах і відомостях з якихось таємних "джерел"" розцінюють як "відверту маніпуляцію громадською думкою".
 

Офіс президента також звернув увагу суспільного мовника – телеканалу "UA: Перший", – що у його ефірі розповсюджують "інформацію, яка не відповідає дійсності".   

 

Як повідомляла УМ, 14 лютого речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що президент не зустрічався в Омані з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

 

 13 лютого програма  "Схеми" з'ясували, що Зеленський повернувся з Оману в Київ чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 в той же день, коли тим же бортом в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

 

14 лютого Національне агентство з питань запобігання корупції направило запити з метою витребування документів про зміни в декларації президента України Володимира Зеленського

 

Нагадаємо, Офіс президента України повідомив, що 5  січня в Омані у глави держави були заплановані зустрічі на найвищому рівні.

 

Раніше в ОПУ повідомили, що Президент Володимир Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

 

 Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.ЗМІ припускали, що президент в Омані міг зустрічатися із представниками РФ