Розведення військ у Петрівському відкладається через обстріли

14:29, 01.11.2019
Розведення військ у Петрівському відкладається через обстріли

(фото: Міноборони)

В Петрівському 30 жовтня зафіксовано обстріли, тому дата розведення сил і засобів (раніше було погоджено 4 листопада) на цій ділянці буде переглянута.
 
Про це заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк на брифінгу в п'ятницю в Києві, передає "Українська правда".
 
"Дійсно обстріли були, і тому ми очікуємо перегляду дати розведення, тому що ми ждемо 7 днів від обстрілів", - сказав він.
 
Міністр уточнив, що останні обстріли були зафіксовані 30 жовтня.
 
Як відомо, напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що розведення у Петрівському розпочнеться 4 листопада, за умови дотримання семиденного режиму тиші.
 
Нагадаємо, розведення сил у Золотому і Петрівському - одна з основних умов зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні. Президент України і міністр закордонних справ сподіваються, що зустріч відбудеться у листопаді. 
 
 

Як повідомляла "УМ", у штабі ООС офіційно підтвердили початок відведення військ у Золотому на Донбасі. Процес розведення військ поблизу Золотого триватиме протягом 3 днів, заявили в штабі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче повертати окупований Донбас в три етапи

 

Водночас добровольці, які там перебувають, заявили, що необхідні для цього умови так і не були виконані.

 

У штабі ООС підтвердили, що по Золотому-4 стріляли за день до розведення сил.

 

А місія ОБСЄ зафіксувала у понеділок порушення режиму припинення вогню за кілька кілометрів від ділянки розведення сил в районі Петрівського на Донеччині.
 
Розведення сил у Петрівському на Донбасі планується 4 листопада за умови, якщо протягом тижня там зберігатиметься тиша - про це повідомив президент Володимир Зеленський.
 
28 жовтня 2019 року, в районі проведення операції Об’єднаних сил, наказом Командувача об’єднаних сил введено режим "ЖОВТИЙ".

 

  •