Призначений Зеленським керівник Київщини подав у відставку

11:53, 20.10.2019
Призначений Зеленським керівник Київщини подав у відставку

(фото: facebook.com / Mykhailo Bno-Airiian)

Голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян написав заяву про звільнення.
 
Про це Михайло Бно-Айріян повідомив у Facebook, оприлюднивши копію заяви.
 
"Прошу прийняти мою відставку з посади голови Київської обласної державної адміністрації", - йдеться в документі.
 
Заяву на ім'я президента Володимира Зеленського датовано 20 жовтня.
 
Причину такого рішення чиновник не назвав, однак натякнув на неї, процитувавши з твору Івана Багряного "Сад Гетсиманський" Андрія Чумака:
 
"Ліпше умерти раз, умерти гордо, з незламаною душею, аніж повзати на колінах і вмерти двічі - морально й фізично. Але в першім варіанті ще є шанс взагалі не вмерти".
 

 
У свою чергу екс-депутат Сергій Лещенко заявив, що Бно-Айріян подав у відставку за власним бажанням.
 
"Цьому передувала масована інформаційна кампанія, яку вела група Коломойського проти губернатора, який був ставлеником спікера ВР Дмитра Разумкова. Ціна питання - потоки і земля у Київській області, яка є найдорожчою в Україні", - заявив екс-депутат. 
 
Зазначимо, 18 жовтня Бно-Айріян відзвітував про перші 100 днів на посаді голови Київської обладміністрації. "Ми зрушили багато питань з мертвої точки. Ми змусили багатьох вийти з зони їхнього комфорту", - розповів він.
 
До нього Київською обладміністрацією був Олександр Терещук, якого звільнили разом з іншими 14 обласними главами за указом Зеленського 11 червня.
 
Колишній співробітник "Укренерго" Михайло Бно-Айріян був призначений головою Київської обладміністрації 10 липня. Посвідчення глави йому особисто вручив президент Володимир Зеленський.
 
Відомо, що Бно-Айріян навчався в одній групі в Інституті міжнародних відносин з керівником партії "Слуга Народу" Дмитром Разумковим.
 
Раніше він працював в посольстві України в Росії, потім повернувся в Україну і став радником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, який працював в уряді Азарова.