Зеленський призначив Михайла Бно-Айріяна головою Київської ОДА

12:51, 10.07.2019
Зеленський призначив Михайла Бно-Айріяна головою Київської ОДА

Президент України Володимир Зеленський призначив нового голову Київської обласної державної адміністрації. Ним став — Михайло Бно-Айріян.

 

Очільника області президент представив на нараді у Борисполі в середу, повідомляє ББС

 

"У нас є новий голова області. Це нормальний представник, нормально розбирається, дійсно менеджер", - сказав президент.

 

Під час наради президент також запитав секретаря Бориспольської міської ради Ярослава Годунка від "Батьківщини", чи правда, що він раніше був засуджений за "розбій поєднаний з завданням тяжких тілесних ушкоджень". Після ствердної відповіді, Зеленський вигнав його.

 

"Вийди отсюда, розбійник ти. Погано чуєш мене?" - сказав президент Володимир Зеленський.

 

Годунок, виходячи з зали сказав, що він "також президент", апелюючи до інавгураційної промови Володимира Зеленського, у якій той сказав, що "кожен українець — президент".

 

"Ти точно не президент, бо у президента немає криміналу. Іди гуляй", - сказав президент, перепросивши за емоції.

 

"Не люблю бандитів", - додав голова держави.

 

35-річний Михайло Бно-Айріян давній друг та одногрупник соратника Зеленського, лідера партії "Слуга народу" Олександра Разумкова.

 

В Україні він закінчив Інститут міжнародних відносин, а потім у Московському державному інституті міжнародних відносин став магістром бізнес-адміністрування за напрямком "Міжнародний нафтогазовий бізнес".

 

В Офісі президента нового губернатора називають фахівцем з міжнародних відносин, економістом-міжнародником та перекладачем з арабської мови.

 

Михайло Бно-Айріян працював другим секретарем посольства України в Росії у час роботи там посла Костянтина Грищенка.

 

У 2010 році разом з паном Грищенком повернувся до України та працював у МЗС в уряді Миколи Азарова.

 

У 2013-2014 роках він був радником віцепрем'єр-міністра з гуманітарних питань.

 

Після Євромайдану Михайло Бно-Айріян продовжив працювати в уряді на посаді начальника управління європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

 

Після 2016 року перейшов на роботу заступником директора з комунікацій та міжнародного співробітництва "Національної енергетичної компанії "Укренерго", а потім став директором з комунікацій.

 

22 грудня 2018 року Михайло Бно-Айріян виклав у Facebook фотографію з Інституту міжнародних відносин з прийняття до дня дипломата. На ній — він разом з нинішнім керівником президентської партії "Слуга Народу" Олександром Разумковим.

 

 

"Зустрів своїх улюблених одногрупників та викладачів й поринув у часи бурхливих студентських років, переживань та метаморфоз", - підписав він ту фотографію.