Львівські активісти заявляють про затримання ексдружини Князєва на кордоні з 650 тисячами євро

18:43, 23.09.2019
Львівські активісти заявляють про затримання ексдружини Князєва на кордоні з 650 тисячами євро

Сергій і Вікторія Князєви колаж 24 каналу (колаж 24 каналу)

Колишню дружину очільника Нацполіції України Сергія Князєва Вікторію разом із двома українцями і громадянином Хорватії затримали на польському кордоні під час спроби провезти незадекларовані 650 тисяч євро, повідомили одразу декілька ативістів та нардеп.
 
Однак, у Польщі офіційно цю інформацію не підтверджують. 
 
Про подію повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич.
 
"З особистих джерел (не офіційних) кажуть, що це Вікторія Князєва", - написав він.
 
 
 Також інформацію підтвердив нардеп від партії "Слуга народу" Олександр Дубинський.
 
"Польські митники затримали дружину Князєва з 650 тис. євро готівки. Отже, скоро ще одне звільнення очікується. У таких випадках гроші краще заздалегідь перевезти", - зазначив він.
 
Своєю чергою колишній митник та блогер Павло Верещагін уточнив, що інцидент стався 22 вересня на автопереході "Хребенне – Рава-Руська".
 
"Затримали дружину високопосадовця Нацполіції України + ще двох громадян України та одного громадянина Хорватії. Вони їхали з України до Польщі на автомобілі "Мерседес" КА0007ВХ. Причина затримання – недекларування 650 тис. євро. За отриманою інформацією, з української сторони перетин кордону/коридор забезпечувався представниками прикордонної служби України. Станом на зараз, вони досі в статусі затриманих на польському кордоні", - додав він.
 
Згодом львівський активіст, голова ГО "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський оприлюднив відеозвернення та назвав імена та прізвища всіх затриманих.
 
"Ось перелік всіх, кого затримали на польській стороні: Каган Вадим, Князева Вікторія, Посметюк Андрій, Malic Bojan", – написав він.
 
 

 
Зауважимо, Вікторія Князєва вказана у деклараціях очільника Нацполіції як співвласниця нерухомості. Водночас раніше у ЗМІ з’являлася інформація, що Князєви розлучилися. 
 
У польській подактовій адміністрації водночас заперечили інформацію про цей інцидент. "Інформуємо, що не було зафіксовано такого типу подій у цей термін і такій кількості готівки на кордоні в Гребенному. У найближчі дні такої суми теж не виявлено", -повідомила Марта Шпаковська, речниця податкової адміністрації в Любліні.