Зеленський попросив Путіна вплинути на «ту сторону» після вбивства 4 морпіхів

11:35, 07.08.2019
Зеленський попросив Путіна вплинути на «ту сторону» після вбивства 4 морпіхів

Президент України Володимир Зеленський вранці 7 липня подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну стосовно загибелі українських військових. В той час, як 21 липня було оголошено режим перемир'я.

 

Про це він сказав під час брифінгу, повідомляє Громадське.

 

«Зранку я розмовляв з Путіним. Терміново йому подзвонив і сказав, що це нас не наближує до миру. Я сказав, що «прошу вас вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей», — сказав Зеленський.

 

 

Друге питання, за словами Зеленського, це розмінування територій і «нам треба скоротити терміни будівництва мосту в Станиці Луганській». Також президенти обговорили звільнення полонених.

 

«У нас довга була розмова», — додав глава держави.

 

Зеленський також повідомив, що у зв'язку із загостренням на Донбасі матиме розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном та канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

 

 

«Нам треба терміново зустрітися з лідерами Нормандської четвірки, подивитися один одному в очі і припинити війну», — зазначив Зеленський.

 

Що сказав Путін, Зеленський не повідомив.

 

Водночас глава Генерального штабу України Руслан Хомчак на спільному брифінгу із Зеленським повідомив, що з початку перемир’я 21 липня загинуло 6 українських військових, поранено 9 військових.

 

Як повідомляла УМ, 6 серпня стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

 

У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин.