Під Павлополем на Донбасі убито 4 українських морпіхів

16:14, 06.08.2019
Під Павлополем на Донбасі убито 4 українських морпіхів

6 серпня на фронті, поблизу Павлополя, загинули чотири українські військовослужбовці.

 

Про це на денному брифінгу розповів представник прес-центру Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

 

“Із сумом повідомляємо, що внаслідок ворожих обстрілів сьогодні, за наявною інформацією, четверо наших героїв отримали поранення несумісні з життям“, – сказав полковник Гуцуляк на брифінгу о 12:30.

 

При цьому Гуцуляк зазначив, що від початку доби вівторка російсько-окупаційні війська здійснили два провокаційних обстріли позицій ЗС України на Донеччині. Із 00:45 протягом майже години ворог застосовував озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по оборонцях села Богданівка. А о 10:20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ (ручних гранатометів) поблизу Павлополя.

 

Згодом у РНБО повідомили, за яких обставин загинули військовослужбовці.

 

“Бійці 36-ї бригади морської піхоти займалися інженерним обладнанням позицій взводно-опорного пункту, коли бойовики підступно відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомета”, – написав секретар РНБО Олександр Данилюк у Facebook.

 


Він назвав це “грубим порушення домовленостей про перемир‘я, яке не залишиться без уваги”.

 

Нагадаємо, за добу 5 липня штаб ООС зафіксував два обстріли з боку бойовиків.

 

На виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було оголошено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.
Перемир’я запроваджено на необмежений термін.

 

Разом з тим, за 10 днів (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом про дев’ять обстрілів з боку бойовиків, а 31 липня – одразу 11 за добу.
За оцінками волонтерів InformNapalm, збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення повсякденної дійсності, адже перед цим в ОС занижували дані щодо ворожої активності під час перемир’я.

 

З початку “хлібного перемир’я” досі було двоє загиблих (Семер Румигін і Микита Скітченко) – від підриву на мінах 21 липня.

 

Як повідомляла УМ, сепаратисти знову застосували заборонену Мінськими угодами зброю