Зеленський звернувся до українців і до Путіна через телеміст Медведчука (відео)

12:34, 08.07.2019
Зеленський звернувся до українців і до Путіна через телеміст Медведчука (відео)

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та президента Росії Володимира Путіна через анонсований телеміст між українським телеканалом NewsOne та російським "Росія 24". 
 
Він закликає президента Росії поговорити в присутності Трампа, Мей та Меркель.
 
Своє звернення Володимир Зеленський оприлюднив у Фейсбуку.
 
"Анонсований телеміст це просто дешевий, але небезпечний піархід перед виборами, мета якого знову - поділити нас, нас з вами, всіх українців на два табори. Одному табору політики розкажуть: "Конечно, давайте поговорим, надо забывать обиды, мы же братский народ, подумаешь, тысячи погибших наших ребят". Другий табір - політики закличуть обуритись і, прикриваючись патріотизмом, підуть заробляти бали на вибори", - сказав Зеленський.
 
Зеленський додав, що такі політики "почнуть громити і палити телеканал, чим створять прекрасну картинку для російського телебачення про "озверевших фашистов", которые притесняют свободу свова в Украине".
 

 
"Тоді першому табору політики скажуть: "Хватит терпеть эту хунту? выбирай нас на парламентских выборах". А ще весь цей трюк дасть привід Росії апелювати до міжнародної спільноти. "Вот видите, мы готовы к диалогу, а они снова не хотят. Так может быть пора снимать санкции?", - сказав Зеленський.
 
"Я звертаюсь до усіх українців: Ми не табір, і нас не треба ділити. Зараз вами просто маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент. Різниця між ними одна: первые будут грабить, а другі - грабувати. Задумайтесь: і так звані проєвропейські, і так звані проросійські політики", - додав президент.
 
У підсумку президент російською звернувся особисто до Володимира Путіна (російською):
 
"Хочу обратиться к президенту России Владимиру Путину. Надо поговорить? Надо. Давайте. Обсудим, чей Крым, и кого там нет на Донбассе".
 
"Компанию для разговора предлагаю следующую: я, вы, президент США Дональд Трамп, премьер Великобритании Тереза Мей, канцлер ФРГ Ангела Меркель, президент Франции Эммануэль Макрон. Место? Думаю, Александр Григорьевич Лукашенко с удовольствием примет нас с вами в Минске".
 
"Мы не меняем и не отказываемся ни от каких дипломатических форматов. Мы предлагаем поговорить. Ведь надо же поговорить, правда?"
 
Як писала "УМ", напередодні пропагандисти каналу "Росія24" анонсували телеміст з українським каналом NewsOne, який належить куму президента Росії Віктору Медведчуку. Активісти в Україні закликають приходити на протест, а "Національний Корпус" дав президенту Володимиру Зеленському 24 години на те, щоб відреагувати на ситуацію.