Кум Медведчука, який іде в Раду від «Слуги народу», має віллу у Відні за 6 млн євро

09:21, 05.07.2019
Кум Медведчука, який іде в Раду від «Слуги народу», має віллу у Відні за 6 млн євро

(фото Радіо Свобода)

Родина Андрія Холодова, який балотується у Верховну Раду по списку партії «Слуга народу» під номером 22, має у власності маєток в елітному районі Відня (Австрія).

 

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми: корупція в деталях", передає "Радіо Свобода".

 

Журналісти наводять офіційні документи з австрійського реєстру нерухомості.

 

​Маєток придбаний у 2013 році за 6 мільйонів євро (за нинішнім курсом це 175 мільйонів гривень). Це – вартість будинку на 360 квадратних метрів та 20 соток землі. Нерухомість оформлена на дружину Холодова – Катерину Шаховську. Дітей подружжя хрестила Оксана Марченко – дружина Віктора Медведчука.

 

 

Будинок розташований у Відні на вулиці Лайнцер штрасе у районі Гітцінг. Це найбільш елітний спальний район австрійської столиці з дорогими приватними будинками.

 

 

Наприклад, у п’яти хвилинах ходьби від маєтку Холодових розташовується будинок, де останні 5 років мешкає український олігарх Дмитро Фірташ.

 

 

​Також у Відні розташований салон весільних та вечірніх суконь, який належить дружині Холодова – він розташований на вулиці Вальфішгассе у центрі міста.

 

 

Сам Андрій Холодов – людина непублічна. Джерела журналістів серед учасників ринку називають його "тіньовим бізнесменом", який заробляє на роздрібній торгівлі цигарками у столичних кіосках. Зокрема, активісти руху "Чесно" прослідкували і формальний зв’язок Андрія Холодова з підприємствами, види діяльності яких пов’язані з утриманням МАФів. Це зв’язок через дружину та брата Андрія Холодова.

 

Офіційно Андрій Холодов є бенефіціаром заводу "Ефкон-вікна" в столиці. Цей завод виробляє алюмінієвий профіль та інші будівельні конструкції з цього металу.

 

Катерина Шаховська є дизайнеркою одягу та кумою дружини співзасновника партії "Опозиційна платформа – За життя", кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко.

 

Про це свідчить фото з Instagram-акаунту телеведучої, у підписі до якого вона називає дружину Холодова "матір’ю свого хрещеника".

 

 

Також у Марченко є спільні світлини з дітьми Холодова і Шаховської, яких вона називає хрещениками.

 

Про родинні зв’язки Холодова з дружиною Віктора Медведчука очільнику партії "Слуга народу" Дмитрові Разумкову відомо.

 

"Наскільки я знаю, він кум не Медведчука, а Марченко. Наскільки мені відомо, він з ним, по-моєму, не знайомий. Можливо, я щось плутаю", – зазначив Разумков у коментарі журналістам "Схем".

 

У списку партії "Слуга народу" Андрій Холодов вказується, зокрема, як підприємець і благодійник.