Володимир В'ятрович: інавгурація 19 травня припаде на День жертв репресій

10:35, 05.05.2019
Володимир В'ятрович: інавгурація 19 травня припаде на День жертв репресій

Володимир В'ятрович (фото: "Главред")

Голова українського Інституту національної пам’яті Володимир Вятрович нагадав, що на кожну третю неділю травня припадає День пам’яті жертв політичних репресій, тому 19 травня є невдалою датою для інавгурації президента.

 
Про це Володимир В'ятрович написав у Facebook.
 
"Звучать пропозиції щодо проведення інавгурації президента 19 травня. Дата вкрай невдала - це День пам'яті жертв політичних репресій, визначений Указом президента в 2007 році. Тобто це траурний день в який проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежено розважальні заходи та розважальне мовлення на ТБ", - написав він.
 
"Комік Володимир Зеленський дозволяв собі жарти над Голодомором, президент Володимир Зеленський не має права на глум над пам’яттю про мільйони жертв репресій", - додав В'ятрович.
 
Як повідомляла ""УМ", обраний президент України Володимир Зеленський пропонує провести інавгурацію 19 травня. Водночас лідери фракцій Верховної Ради поки не підтвердили Зеленському дату інавгурації 19 травня.
 
Нагадаємо, раніше Володимир В'ятрович заявив, що було б значно краще, якби закон про державну мову ухвалили ще 20 років тому - це убезпечило б Україну від багатьох потрясінь, можливо, і від втрати територій. Адже до 2014 року "мовне" питання вже втратило б свою політичну гостроту, а відтак Росія не мала би можливості маніпулювати "русскоязычным населением".