Президент Порошенко обговорив ситуацію з «Приватбанком» з главою МВФ

08:31, 04.05.2019
Президент Порошенко обговорив ситуацію з «Приватбанком» з главою МВФ

(фото: прес-служба президента України)

Президент Петро Порошенко у телефонній розмові з директором Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард обговорили ситуацію навколо "Приватбанку".
 
Про це 3 травня повідомляє прес-служба Порошенка.
 
"Висловлено стурбованість ситуацією навколо судових процесів в Україні з метою денаціоналізації "Приватбанку", що може поставити під загрозу фінансову стабільність держави", - стверджують в Адміністрації президента.
 
Зазначається, що Лагард наголосила на важливості забезпечення незалежності діяльності Нацбанку.
 
Також вона запевнила у готовності розвивати співпрацю між Україною та МВФ і закликала продовжувати процес реформ.
 
Водночас, 2 травня в інтерв’ю Bihus.info, олігарх Ігор Коломойський заявив, що не підписував документ, яким надавав згоду на націоналізацію банку.
 
"Не так було... Якщо був би договір, ми б його виконували, а так ми підписали звернення до прем'єр-міністра, що в ситуації, що склалася, ми пропонуємо уряду націоналізувати, бо ми не в змозі більше утримувати. Це окрема історія, вона стосується судового процесу, який йшов протягом двох місяців", - відповів він, на питання про лист до уряду від власників "Приватбанку".
 
 
 
Зауважимо, після ІІ туру виборів чинний президент Петро Порошенко попередив, що з Ігорем Коломойським планують розрахуватися "Приватбанком".
 
Як відомо, 18 квітня, перед ІІ туром виборів, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського щодо неправомірності націоналізації "Приватбанку", хоча цей самий суд у вересні 2018 року підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення "Приватбанку" до категорії неплатоспроможних.