Вибори-2019: результати голосування (онлайн)

18:51, 21.04.2019
Вибори-2019: результати голосування (онлайн)

Сьогодні, 21 квітня в Україні проходить другий тур виборів.
 
Станом на 15 годину проголосували 45% виборців.
 
Найбільша активність виборців у Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій областях, де проголосувало понад 50% виборців.
 
І вже порахували голоси на першій дільниці за кордоном: там переміг чинний президент Петро Порошенко.
 
21.02 Володимир Зеленський повертається до свого штабу. Очікується, що він даватиме відповіді на питання журналістів.
 
20:05 Штаб Порошенка після екзит-полів.
 
У штабі Порошенка - тиша після оголошення екзит-полів, передає ВВС.
 
 
 
 
 
19:45  В штабі Зеленського очікують на кандитата в президенти. 
 

 
 
 
 
19:30 Закордонні виборчі дільниці під час проведення другого туру президентських виборів перевантажені. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.
 
Через велику кількість виборців є навіть черги, для того щоб потрапити в дільницю. Перш за все, це зумовлено тим, що дільниці створені в посольствах України в цих державах.
 
“Що стосується закордонних виборчих округів. То нараховується 72 країни, де відбувається голосування та 101 дільниця. І в державному реєстрі зараз зареєстровано 530 тисяч громадян України, які можуть приймати участь у голосуванні”, - наголосила омбудсмен.
 
19:15 У Донецькій області на одній із дільниць в урні виявили кілька бюлетенів, вкладених один в одного. 
 
"Правопорушення зафіксовано в смт Очеретине Ясинуватського району. Там на одній із дільниць в урні для бюлетенів виявлено кілька бюлетенів, вкладених один в одного", - повідомляє прес-служба області. 

За цим фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст.158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.
 
 
 
фото: oporaua.org
 
 
18:55 "Вишиванка - так вишиванка".
 
 
фото: "Україна Молода"
 
Руслан Стефанчук, якого Володимир Зеленський представляв як особу, відповідальну за напрямок реформування державних і правових інститутів та законопроектної роботи, сьогодні у штабі кандидата поділився своїм баченням співпраці кандидата із парламентом.
 
За його словами, у команди кандидата є два плани розвитку подій: План А полягає у тому, що рада буде дослухатись до позиції президента, який отримає підтримку виборців.
 
План Б ж передбачає, що парламентарі не будуть співпрацювати із новообраним президентом. "План Б це вже все ж думати про розпуск або взаємодію з окремими групами депутатів, є багато різних варіантів", - сказав він.
 
Радник кандидата заявив, що у штабі сподіваються на конструктивну співпрацю із Верховною Радою.
 
Стефанчук додав, що сьогодні спеціально купив Конституцію, бо "це має бути інструкція для всіх президентів".
 
17:00 Процес голосування у другому турі виборів президента України завершився на 11 закордонних виборчих дільницях. Про це під час брифінгу розповіла секретар Центральної виборчої комісії Наталя Бернацька.
 
"Станом на 17:00 вже завершився процес голосування на 11 закордонних виборчих дільницях в посольствах України в Австралії, в Республіці Корея, в Японії, в КНР, в Монголії, в Малайзії, в Республіці Сінгапур, в Шанхаї, а також в посольстві України в Соціалістичній Республіці В’єтнам, в Королівстві Таїланд, в Республіці Казахстан, і у Киргизькій Республіці", - заявила секретар ЦВК.
 
18.31 За даними посольства України в Австралії, загалом участь у виборах взяли 99 осіб: Петра Порошенка підтримали 72 виборця, Володимира Зеленського - 26. Один бюлетень визнано недійсним.
 
Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко проголосував у ІІ турі виборів та закликав українців голосувати з розумом, щоб зберегти країну і національну стратегію.
 
Його опонент Володимир Зеленський проголосував, сказавши: має відчуття, що все буде добре.
 
А другий президент України Леонід Кучма проголосував зі словами, що йому шкода мабутнього президента.