Зеленський зустрівся з президентом Макроном у Парижі на півгодини (оновлено, відео)

18:39, 12.04.2019
Зеленський зустрівся з президентом Макроном у Парижі на півгодини (оновлено, відео)

На зустрічі були також екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, колишній член НАЗК Руслан Рябошапка і керівник виборчого штабу Зеленського Іван Баканов (фото: facebook.com/ze2019official)

Кандидат у президенти Володимир Зеленський зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.
 
Зустріч тривала півгодини.
 
За словами самого Зеленського, з Макроном він говорив "про життя" та про припинення війни на Донбасі.
 
Відео із зустрічі оприлюднили у групі "Команда Зеленського" у Facebook.
 
​​"Володимир Зеленський зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Лідер Французької Республіки прийняв кандидата в президенти України у своїй резиденції - Єлисейському палаці в Парижі", - сказано в повідомленні.
 
Відомо, що разом із Зеленським у зустрічі взяли участь екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, колишній член НАЗК Руслан Рябошапка і керівник виборчого штабу Зеленського Іван Баканов.
 

 

Як повідомляє RFI, зустріч почалася близько 15:00 (за місцевим часом) і тривала всього близько півгодини, оскільки на 15:30 в графіку Макрона було призначено вручення вірчих грамот послам.
 

Пізніше, у Єлисейському палаці журналісту "Радіо Свобода" Володимир Зеленський сказав, що зустріч з президентом Франції була "конструктивною".
 
Також кандидат у президенти, зокрема, повідомив, що поговорив з Макроном "про життя" і про припинення війни на Донбасі.
 
"Дуже класна, тепла атмосфера. Зустріч була конструктивна. Я побачив перед собою справді лідера об'єднаної Європи, мені сподобалося", - сказав він.
 
На уточнювальне запитання журналіста, про що, власне, сторони говорили під час зустрічі, Зеленський відповів: "Про життя говорили. Про головне говорили: про припинення війни - на Донбасі".

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що не може оцінювати поведінку Володимира Зеленського в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" 11 квітня.

 

"Ви дійсно вважаєте, що я маю це коментувати? Я впевнений, що ті, хто дивився цю передачу, самі все бачили і самі здатні зробити висновки. Я переконаний, що вони їх і зробили і дали відповідну оцінку", - сказав Порошенко.

 

Як відомо, 11 квітня Петро Порошенко експромтом приїхав на 1+1, щоб запросити на дебати свого опонента Володимира Зеленського 14 квітня на Олімпійський і 19 квітня - на Суспільне. 

 

Проте Зеленський, який підключився до ефіру телефоном, у грубій формі відповів, що згодний на дебати лише 19 квітня і лише на стадіоні. Він також заявив, що перебуває в Парижі, де готується до зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, і Порошенко нібито про це має знати.

 

"Крапка. До побачення", - сказав Зеленський і кинув слухавку.