Порошенко набрав 38% голосів українців у світі, але в Естонії та Молдові лідирує Бойко

11:32, 01.04.2019
Порошенко набрав 38% голосів українців у світі, але в Естонії та Молдові лідирує Бойко

Петро Порошенко лідирує за кордоном з 38% голосів українців (фото: прес-служба президента України)

Чинний президент України Петро Порошенко перемагає серед українців, які проголосували за кордоном, - з результатом 38,36% голосів. Такі дані публікує Центрвиборчком за даними опрацьованих 97% бюлетенів у 72 країнах світу.
 
Як зазначено на сайті ЦВК, на другому місці - Володимир Зеленський, 26,27%.
 
Примітно, що він переміг на закордонних дільницях 17 з 72 країн: у Грузії, Киргизстані, Латвії, Білорусі, Вірменії, Туркменістані, Польщі, Сербії, Словаччині, Чехії та Угорщині, а також у Республіці Конго, Королівстві Йордан, Катарі, Перу, Бразилії та Кубі.
 
Водночас Естонія та Молдова здебільшого проголосували за екс-регіонала Юрія Бойка.
 
У решті 53 країнах українці віддали перевагу президенту Петру Порошенку.
 
Загалом, голоси за кордоном розподілилися наступним чином: Петро Порошенко - 38,36%, Володимир Зеленський - 26,27%, на третьому місці - Анатолій Гриценко, 10,61%; далі йдуть Ігор Смешко - 6,67%, Руслан Кошулинський - 4,69%, Юлія Тимошенко - 4,27%, Юрій Бойко - 4,05%, Олександр Вілкул - 1,83%.
 
Решта кандидатів здобули за кордоном менше 1% голосів.
 
Як повідомляла "УМ", комік Володимир Зеленський перемагає в першому турі виборів президента України - згідно з 54% оброблених ЦВК протоколів, він має 30,23% голосів виборців. На другому місці - чинний президент України Петро Порошенко, з 16,57%. Юлія Тимошенко посідає третє місце - 13,10% голосів.
 
При цьому Зеленський лідирує в центральній Україні, Порошенко - у Галичині, а екс-регіонал Юрій Бойко посів перші позиції на підконтрольному Україні Донбасі. Юлія Тимошенко не перемогла в жодній області.
 
Нагадаємо, після оголошення результатів екзит-полів президент Петро Порошенко оголосив тотальну мобілізацію патріотів. Він заявив, що починає боротьбу з Москвою і проти "маріонетки Коломойського" Володимира Зеленського.
 
У свою чергу Зеленський відповів Порошенку "маріонеткою Свинарчука".
 
 
За даними екзит-полів, Володимир Зеленський у першому турі виборів президента України набирає 30,4% голосів. Друге місце посідає Петро Порошенко, він отримав 17,8% виборців. На третьому місці Юлія Тимошенко - 14,2%.