Тарута заявив про підтримку Тимошенко на президентських виборах

14:44, 16.03.2019
Тарута заявив про підтримку Тимошенко на президентських виборах

(ПРЕС-СЛУЖБА "БАТЬКІВЩИНИ")

Кандидат у президенти, позафракційний депутат Верховної Ради і лідер партії "Основа" Сергій Тарута підтримав кандидата в президенти, лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко на президентських виборах.

 

"Ми зараз об'єднуємо наші команди у виборчому процесі... І наша команда працюватиме на те, щоб підтримати Юлію Володимирівну і щоб захистити цей вибір", - сказав Сергій Тарута на спільній з Юлією Тимошенко прес-конференції в суботу в Києві, повідомляє Інтерфакс. 

 

За словами Сергія Тарути, його прізвище залишиться в бюлетені, але його команда працюватиме на перемогу Юлії Тимошенко.

 

"Ми будемо робити все, щоб Юлія Володимирівна перемогла", - сказав він.

 

Такі домовленості між кандидатами були ініційовані Сергієм Тарутою і закріплені в меморандумі про співпрацю.

 

За словами Юлії Тимошенко, їхні політсили також об'єднують свої програми.

 

Щодо подальшого об'єднання для участі в парламентських виборах, то кандидати зазначили, що відповідні рішення обговорюватимуть після президентських виборів.

 

"Я думаю, що ми будемо про всі дії, перші кроки і кадрові призначення говорити тільки після перемоги", - сказала Юлії Тимошенко, відповідаючи на запитання про підтримку кандидатури Сергія Тарути на посаду прем'єр-міністра у разі її перемоги на виборах президента.

 

Як відомо, свою кандидатуру на виборах можна зняти не пізніше, ніж за 23 дні до дня голосування, звернувшись до ЦВК. Тобто на нинішніх президентських виборах - до 7 березня 2019 року включно.

 

Сергій Тарута – український підприємець, очолював Донецьку обласну державну адміністрацію з 2 березня по 10 жовтня 2014 року, народний депутат Верховної Ради VIII скликання.